Ελλάδα

Ο θείος είχε καταγγείλει τους γονείς-τέρατα και του έλεγαν... «δεν έχεις αποδείξεις»!

γονεις τερατα

Συγγενείς και γείτονες φαίνονται να γνώριζαν τη φρίκη που βίωναν επί τόσα χρόνια τα παιδιά στη Λέρο, τα οποία βιάζονταν από τους γονείς τους.

Εκτός από τους γείτονες, όπου σύμφωνα με την rodiaki.gr, γνώριζαν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν στο σπίτι τόσα χρόνια, αλλά δεν μιλούσαν, για το έγκλημα ήξερε και ο ξάδερφος της κατηγορούμενης μητέρας.

Συγκεκριμένα, ο ξάδερφος της μητέρας και θείος των παιδιών αποκάλυψε στον σταθμό «Ε» πως πολλές φορές είχε επέμβει για την κακοποίηση που υφίστατο κυρίως το παιδί με τη νοητική υστέρηση, το οποίο είναι σήμερα 22 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο θείος, ο πατέρας που κατηγορείται πως έδερνε ανελέητα και σε καθημερινή βάση τα παιδιά του και πως τα βίαζε σταματώντας μόνο όταν έκλαιγαν, τον είχε απειλήσει και αυτόν,αλλά και τους γείτονες πως αν μιλούσαν για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι θα τους έκανε μήνυση.

Να σημειωθεί πως ο ξάδερφος της μητέρας και η γυναίκα του  είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλοντας το περιστατικό, το οποίο με την σειρά του είχε ακολουθήσει όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο, σύμφωνα και με την ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον θείο των παιδιών, οι αρχές τότε του ζητούσαν αποδείξεις.
«Έκανα καταγγελίες και μου έλεγαν δεν έχεις αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είχε μείνει έκπληκτος όταν έμαθε ότι το κορίτσι επέστρεψε στη Λέρο.

«Εγώ θέλω να μάθω τι κάνανε οι κοινωνικοί φορείς για το παιδί. Εγώ περίμενα το παιδί να μην γυρίσει στη Λέρο…» συμπλήρωσε.

Όσο για τη μητέρα, είπε: «Μην νομίζετε ότι είναι καλά η γυναίκα του, η πρώτη που πρέπει να πάει σε ψυχίατρο είναι η γυναίκα του», καθώς κι αυτή έτρωγε πάρα πολύ ξύλο.

Τέλος, σύμφωνα με την άποψη του, ο 17χρονος γιος με νοητική στέρηση απέκτησε τα προβλήματα εξαιτίας της βαναυσότητας με το οποίο το χτυπούσε ο πατέρας, ο οποίος σε όποιον τολμούσε να του πει κάτι έλεγε: «Στην οικογένειά μου κάνω κουμάντο εγώ».

Να σημειωθεί πως την παρεμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η υπόθεση των παιδιών που καταγγέλθηκε ότι κακοποιούνταν στη Λέρο από τους γονείς τους.
Η ανώτατη εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,
Να φύγουν από τη Λ;eρο να εγκατασταθούν σε εδική δομή, ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και
Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.
 

Ελλάδα

Υπόθεση Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τις αποκαλύψεις

Σοφία Μπεκατώρου

Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας παραιτήθηκε εγγράφως σήμερα και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου, ακριβώς όπως είχε ήδη πράξει από χθες ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του ΙΟΠ και υποψήφιος Προέδρος της Ομοσπονδίας στις προσεχείς αρχαιρεσίες).

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» έγραψε ο Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χριστόπουλος προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραίτηση από τα καθήκοντά του, ως Νομικός Σύμβουλος της ΕΙΟ, έχει υποβάλλει και ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Τσιμτσιλή: Ξεσπά για τη Σοφία Μπεκατώρου

Άγιος Γεώργιος ο "Φουστανελάς": Ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς

Γερμανία - κορωνοϊός: Σχεδόν 500 νέοι θάνατοι