Ελλάδα

Ο Λουκάς Χριστοφορου εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2020

λουκας χριστοφορου.jpg

Κατά τη σημερινή συνεδρία της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών εξελέγη αντιπρόεδρός της για το έτος 2020 ο Ακαδημαϊκός Λουκάς Χριστοφόρου. Πρόεδρος της Ακαδημίας για το ίδιο έτος θα είναι η κυρία 'Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

Ο Λ. Χριστοφορου γεννήθηκε στο Πεντάκωμο της Λεμεσού της Kύπρου το 1937. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Αγγλία, στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Mάντσεστερ, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας (1963). Eργάστηκε στις H.Π.A., ως ερευνητής στο Oak Ridge National Laboratory (1963-1994) και στο National Institute of Standards and Technology (1995-2001), και ως καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Tennessee (1964-1997). Δίδαξε ως καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Αμερικής, Ευρώπης, και Iαπωνίας. Tο ερευνητικό του έργο αφορά την Ατομική και Mοριακή Φυσική, τη Φυσική ακτινοβολιών και πλάσματος, τις αλληλεπιδράσεις φωτονίων, ηλεκτρονίων και ιόντων με άτομα και μόρια, καθώς και τις εφαρμογές αποτελεσμάτων βασικής έρευνας στην τεχνολογία υλικών, μικροηλεκτρονικών, αερίων διηλεκτρικών και ενέργειας.

Ελλάδα

Απέδρασε από τις φυλακές και τον συνέλαβαν σε νεκροταφείο

παραγουαη φυλακή

Άμεσα συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε περιοχή της Αλμυρού από άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών,  ένας 49χρονος Αλγερινός κρατούμενος που λίγο νωρίτερα είχε αποδράσει απ’ τις φυλακές Κασσαβέτειας.
Η απόδραση σημειώθηκε στις 8 το πρωί, όταν ο 49χρονος υπερπήδησε την εξωτερική περίφραξη και κατάφερε να φύγει από τη φυλακή. Ωστόσο, λίγο αργότερα, στις 8:50 το πρωί, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε νεκροταφείο της περιοχής και τον συνέλαβαν.

Πηγή: e-thessalia.gr