Ελλάδα

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε ασκήσεις Ευέλπιδων

1-32.jpg

Μέρος της τριήμερης ετήσιας αξιολόγησης εκπαιδεύσεως των Ευελπίδων, που διεξήχθη στο πεδίο Ασκήσεων Καναπίτσας Λιτοχώρου, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Σχολής, παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.
Η αξιολόγηση τους σχεδιάσθηκε εκ νέου συμπεριλαμβάνοντας καινοτόμες ασκήσεις με σκοπό την προαγωγή δεξιοτήτων οι οποίες θα δημιουργήσουν ηγήτορες μαχητές που μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ.
Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης.
Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε μονάδες της XXIV
Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ «ΦΛΩΡΙΝΑ») όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού, μίλησε στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας και τα στελέχη της XXIV ΤΘΤ, ενώ έλεγξε και τα τμήματα ετοιμοτήτων του Σχηματισμού.
Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευαν ο διοικητής της ΧΧ Τεθωρακισμένης μεραρχίας (ΧΧ ΤΘΜ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ») υποστράτηγος Αντώνιος Χατζηγεωργίου και ο διοικητής της ταξιαρχίας ταξίαρχος Ιωάννης Δημητρέλος.

Ελλάδα

Στη βίλα του στο Πήλιο παρά τις απαγορεύσεις ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον Στάνλεϊ Τζόνσον

Στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας έφτασε στην Ελλάδα ο πατέρας του Άγγλου Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να μεταβεί στη βίλα του στο Πήλιο.

Ο 79χρονος Στάνλει Τζόνσον, παρά τις οδηγίες της Βρετανικής Κυβέρνησης να ταξιδεύουν οι πολίτες μόνον αν είναι απολύτως απαραίτητο,αλλά και την απαγόρευση απο ελληνικής μεριάς για αφίξεις βρετανών τουριστών μέχρι τα μέσα Ιουλίου,  έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα.

Ο ίδιος ,από το μπαλκόνι της βίλας του, χθες το βράδυ δήλωσε: «Είμαι στο Πήλιο στο πλαίσιο ενός αναγκαίου ταξιδιού, προσπαθώντας να θωρακίσω την περιουσία μου ενάντια στον κορωνοϊό. Πρέπει να εφαρμόσω τα απαραίτητα μέτρα αποστάσεων, γιατί εδώ το έχουν πάρει πολύ σοβαρά. Οι Έλληνες προσπαθούν να μπλοκάρουν τις αφίξεις από τη Βρετανία, όμως χάρηκαν πολύ όταν είδαν ότι ήρθα. Το μόνο που με ρώτησαν είναι από πού ήρθα και τι έκανα, ενώ μετά που μέτρησαν τη θερμοκρασία. Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τις αερογέφυρες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από ό,τι βλέπω εδώ, η άφιξη Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο, γιατί οι Έλληνες είναι πάρα πολύ προσεκτικοί».

Το ταξίδι του Τζόνσον επιβεβαιώνει την δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος απο την Βρετανία στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας.