Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ανδρέα Γεωργίου

ανδρέας γεωργίου
 clock 14:19 | 09/06/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat (πλημμέλημα).
Παρά την αντίθετη εισήγηση της αντεισαγγελέως του Α.Π. Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, δηλαδή να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών η ποινή του έγινε αμετάκλητη (πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί).
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γεωργίου έχει μια άλλη σοβαρή εκκρεμότητα: θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis