Ελλάδα

Νέα στοιχεία στην υπόθεση bullying σε γυμνάστρια φοιτήτρια

γυμνάστρια μπούλιγκ

Νέα στοιχεία-σοκ περιλαμβάνει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης η φοιτήτρια που κατήγγειλε στις Αστυνομικές αρχές ότι έπεσε θύμα μπουλινγκ και ξυλοδαρμού από δυο άλλες συμφοιτήτριες της στα ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής από το Πρώτο ΘΕΜΑ για το νέο περιστατικό βίας και λεκτικού εκφοβισμού που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η φοιτήτρια των ΤΕΦΦΑ, Σταματία Παππά κατήγγειλε σε άνδρες του Α.Τ Κομοτηνής ότι ξυλοκοπήθηκε άνευ λόγου και αιτίας από δυο συμφοιτήτριες της σε χώρο του Πανεπιστημιακού ιδρύματος ενώ παράλληλα κατήγγειλε προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από καθηγητή και άλλα στελέχη της Σχολής. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι, άνθρωποι του Πανεπιστημίου, αντί να την ενθαρρύνουν να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό συμβάν που την ανάγκασε σε τριήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίο να της χορηγηθεί από τους γιατρούς φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το ψυχοτραυματικό στρες, αντιθέτως την προέτρεψαν να αποσιωπήσει το συμβάν «για να μην πληγεί η φήμη της Σχολής και των στελεχών της».

Αν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διέταξε αμέσως έρευνα μετά την δημοσίευση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού της φοιτήτριας από το ΘΕΜΑ, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για όσα άσχημα διαδραματίστηκαν πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο αμφιθέατρο της σχολής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το πρωί της Τετάρτης η Σταματία Παππά συνοδευόμενη από τον γνωστό ποινικολόγο, Πέτρο Μαντούβαλο πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης και κατέθεσε νέα μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε καθηγητές και μέλη του Διοικητικού Επιστημονικού Προσωπικού των ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής που φέρονται να απέκρυψαν το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό της, όπως η ίδια κατήγγειλε.  

Οι προειδοποιήσεις του καθηγητή

Στο περιεχόμενο της μήνυσης αποκαλύπτονται νέα στοιχεία σχετικά με την προσπάθεια μερίδας καθηγητών και μελών του Διοικητικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) να αποσιωπηθεί το επεισόδιο του ξυλοδαρμού της.    

Η φοιτήτρια αναφέρει ότι ο καθηγητής της δεν πήρε θέση όταν οι δυο συμφοιτήτριες της, της επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της όταν εκείνη τόλμησε να του αναφέρει το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Χτυπώντας μάλιστα τα θρανία και ουρλιάζοντας μπροστά στον εν λόγω καθηγητή μας, ο οποίος δεν πήρε θέση, δε με υποστήριξε, ούτε καν επέπληξε φραστικά τις εν λόγω κοπέλες για την φασαρία που έκαναν εντός της αιθούσης και κατά την διάρκεια του μαθήματος». Και προσθέτει αμέσως παρακάτω: « Κατόπιν δε της λήξης του μαθήματος με εξύβρισαν και με απείλησαν λέγοντας μου « θα σε γα...με, θα δεις τι έχεις να πάθεις μα...νη», «καλύτερα να φύγεις από την Κομοτηνή παλιοπ...α», « να σηκωθείς να φύγεις από την ειδικότητα, είσαι χοντρή!» 

Η καταγγέλλουσα φοιτήτρια υποστηρίζει ότι η προαναφερόμενη, στα όρια της νομιμότητας αντίδραση του εν λόγω καθηγητή, έγινε ακόμα πιο ύποπτη, όταν ήλθε σε επαφή μαζί της το χρονικό διάστημα των τριών ημερών που νοσηλευόταν.

Λέει χαρακτηριστικά στη μήνυση της: «Χωρίς να δείξει την παραμικρή έγνοια για την κατάσταση της υγείας μου, με παρακάλεσε να μη δώσω έκταση στο περιστατικό του ξυλοδαρμού μου από συμφοιτήτριες εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προκειμένου να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση του, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της Σχολής και όλου του Πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ παράλληλα, παντελώς προκλητικά με προειδοποίησε λέγοντας μου χαρακτηριστικά, "Πρόσεξε μην τυχόν μας βγάλουν στα μανταλάκια"».
 
Στη συνέχεια της μήνυσης της, η φοιτήτρια αναφέρεται στην επαφή που είχε με την Κοσμήτορα της Σχολής, προκειμένου να την ενημερώσει, όχι για το περιστατικό, για το οποίο άλλωστε πίστευε ότι ήδη θα γνώριζε, αλλά για τις απουσίες από τα μαθήματα της λόγω της τριήμερης νοσηλείας της στο νοσοκομείο. 

Η Κοσμήτορας από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, αφού αρχικά εξέφρασε την έκπληξη της αναφέροντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό, δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με τον καθηγητή της φοιτήτριας με σκοπό να λάβει πλήρη γνώση του σοβαρότατου συμβάντος που έλαβε χώρα εντός του πανεπιστημιακού χώρου. 

Ωστόσο, η Κοσμήτορας δεν επικοινώνησε και με τον Πρύτανη ως όφειλε, όπως άλλωστε προκύπτει και από την αντίδραση του ίδιου καθώς, όπως προαναφέραμε, διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενάμιση μήνα μετά και αφού το θλιβερό αυτό περιστατικό είδε πρώτα το φως της δημοσιότητας. 

Το μπουλινγκ από τους συμφοιτητές 

Στη συνέχεια η φοιτήτρια αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν και έζησε κατά την επιστροφή της στα μαθήματα της. Ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα μπουλινγκ από συμφοιτητές της που την έβγαζαν φωτογραφίες χωρίς λόγο, την έφτυναν, την έβριζαν και την μείωναν φραστικά μπροστά σε άλλους, « σε σημείο η ίδια η Πανεπιστημιακή σχολή μου να έχει καταστεί δι εμέ ένα κολαστήριο» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην μηνυτήρια αναφορά της.  
Αναφέρεται δε και σε μια τελευταία προσπάθεια να προσεγγίσει τον καθηγητή της προκειμένου αυτός να παρέμβει και να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της.

«Κατόπιν όλων τούτων, προέβην σε μια τελευταία επικοινωνία με τον εν λόγω καθηγητή, ο οποίος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να μεσολαβήσει και να με υπερασπισθεί λέγοντας μου χαρακτηριστικά, "να τα βρεις με την Αστυνομία που πήγες και τις κάρφωσες", ενώ παράλληλα δέχτηκα απειλές πως από τη στιγμή που πήρα την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσω το περιστατικό, θα μεσολαβήσουν έτσι ώστε να μη δικαιολογηθούν οι απουσίες μου από τα μαθήματα λόγω της νοσηλείας μου με σκοπό να απολέσω το έτος φοίτησης μου». 

Και καταλήγει στη μήνυση της : «Εν όψει όλων των ανωτέρω, καθίσταται προφανές πως το ανωτέρω αναφερόμενο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος από συμφοιτήτριες μου είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτώ σωματική, λεκτική αλλά και ψυχολογική βία, να νοσηλευτώ τρεις μέρες σε νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά έτι περαιτέρω να απομονωθώ, να απαξιωθώ εντός της ίδιας μου της σχολής χωρίς να προκαλέσω ή να φταίω από την πλευρά μου». 

Το ΘΕΜΑ επικοινώνησε με μια εκ των δυο φοιτητριών προκειμένου να ζητήσει την άποψη της σχετικά με τις καταγγελίες της συμφοιτήτριας τους, όμως εκείνη αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σχολιασμό, αναφέροντας πως, ότι έχει να πει θα το πει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Προσπάθεια επικοινωνίας έγινε και με τον καθηγητή της φοιτήτριας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.  
 
protothema.gr

Ελλάδα

Ιάκωβος Τσούνης: Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του υποστρατήγου Επί Τιμή

Ο Ιάκωβος Τσούνης απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ενώ νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Με στρατιωτικές τιμές εν ενεργεία Υποστρατήγου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του ευεργέτη – εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, που είχε πλαστογραφήσει την ταυτότητά του για να πολεμήσει στον ελληνοϊταλικό πόλεμο σε ηλικία μόλις 16 ετών και δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε το Σάββατο. Ο Ιάκωβος Τσούνης απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, ενώ νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παρών ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στεφάνι απέστειλε και ο πρωθυπουργός.

Ποιος ήταν ο Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Γεννημένος στην Πάτρα και απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, αγωνιστών του 1821, ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν το τελευταίο από τα 13 παιδιά του Κωνσταντίνου Τσούνη, δασάρχη.

Σε ηλικία 16 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου. Δώρισε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«H σύνταξη της δημοσίας διαθήκης μου με την οποία καταλείπω μετά τον θάνατο μου το σύνολο της ακίνητης περιουσίας στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη κατατεθεί και αποτελεί πραγματικότητα των διαθέσεων μου δια τα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία πολλάκις ομιλήσαμε» ήταν η φράση με την οποία ο 97χρονος εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης ενημέρωνε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Φλώρο για την πρόθεσή του να δωρίσει στις Ένοπλες Δυνάμεις το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Ο εκλιπών εφοπλιστής τις δύο τελευταίες δεκαετίες δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις πάνω από 23 εκατ. ευρώ. Μάλιστα αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους και συνάμα πιο αθόρυβους ιδιώτες υποστηρικτές της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας. Το συγκεκριμένο ποσό διατέθηκε για την αγορά 60 αποβατικών σκαφών της Ζ΄ ΜΑΚ, για την πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών καθώς και 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ όπως και για την επισκευή και αποκατάσταση κλινικών του Νίμιτς, για την αγορά ανταλλακτικών που διατέθηκαν στις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, για την απόκτηση υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης από τις Ειδικές Δυνάμειςκ.α. Να σημειώσουμε επίσης, σε ότι αφορά το ποσό της διαθήκης, πως ένα σημαντικό μέρος αυτού αναμένεται να διατεθεί για τις ανάγκες κάλυψης του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των Ε.Δ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Συμμετείχε στο αλβανικό μέτωπο πλαστογραφώντας την ταυτότητά του

Σε ηλικία 16 ετών, το 1940, πλαστογράφησε την ταυτότητά του και έλαβε μέρος στις μάχες στα βουνά της Αλβανίας. Έτσι έγινε ένας εκ τους νεότερους βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Όταν πήγα στην Αλβανία εθελοντής , είχα άριστη σωματική διάπλαση. Πολέμησα, την ξέρω καλά την Αλβανία. Και όταν πέρασαν τέσσερις με πέντε μήνες, ο διοικητής τότε του στρατηγείου, με βρήκε σχεδόν πεθαμένο. Από τα 65-70 κιλά που ζύγιζα όταν είχα πάει εκεί, είχα πέσει στα 29 με αποτέλεσμα να με φέρουν πίσω», είχε τονίσει πριν λίγο καιρό. Όπως είχε πει για τον ίδιο πιο σπουδαίος απ’ όλους είναι ο πατριώτης και όχι εκείνος που έχει λεφτά ή τιμητικές διακρίσεις. «Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν», είχε τονίσει ακόμη ο μεγάλος δωρητής των Ε.Δ.

Στον χώρο της ναυτιλίας εισήλθε από τη δεκαετία του 1950, αρχικά ως εκτελωνιστής και στη συνέχεια ως εφοπλιστής. Απέκτησε το πρώτο του καράβι το 1966 και έκτοτε έχτισε έναν στόλο από 13 εμπορικά πλοία.

Ο Ιάκωβος Τσούνης απέκτησε τεράστια περιουσία. Ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ του τις Ένοπλες Δυνάμεις, το κοινωνικό σύνολο, αλλά και την Εκκλησία και τα Πατριαρχεία, συνδράμοντας οικονομικά σε όλη τη ζωή του.

«Η τελευταία επιθυμία μου, να φύγω ξυπόλητος από την ζωήν, όπως ξεκίνησα»

«Η τελευταία επιθυμία μου, να φύγω ξυπόλητος από την ζωήν, όπως ξεκίνησα στην αρχήν… πεινώντας», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον Α/ΓΕΕΘΑ ο κ. Τσούνης, υπογράφοντας ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821». Για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά του προς τις Έ.Δ και την πατρίδα, ο κ. Ιάκωβος Τσούνης έλαβε με απόφαση της Προέδρου της Δημοκρατίας τον βαθμό του Υποστρατήγου επί τιμή.

Ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος του απένειμε πρόσφατα το σχετικό ξίφος, μαζί με τη στολή και όλα τα παράσημα. Η συγκεκριμένη, δεν ήταν όμως η μόνη τιμητική διάκριση που έλαβε o μεγάλος ευπατρίδης, αφού κατά καιρούς η Ελληνική Πολιτεία, ως ελάχιστη αναγνώριση για τις πράξεις του, του έχει απονείμει τον Πολεμικό Σταυρό Γ τάξεως, τον Αστέρα Αξίας και Τιμής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το χρυσό Λέων του αρχηγείου του ΝΑΤΟ κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις