Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Το υπουργείο Μετανάστευσης προσλαμβάνει 150 άτομα σε 8 Κέντρα Υποδοχής

προσφυγες,κεντρα υποδοχης

Στην πρόσληψη 150 ατόμων προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πρόκειται για 3μηνες συμβάσεις της ειδικότητας ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σε 8 Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας με πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο την εντοπιότητα.

Στην ανοικτή δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων αναφέρεται ότι «όσοι προσληφθούν θα κληθούν σε καθημερινή βάση να παρέχουν βοηθητικές εργασίες επί του πεδίου των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης και των δομών φιλοξενίας και να εργαστούν με υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν εισέλθει παράτυπα στη χώρα και να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρισή τους σε συνθήκες σεβασμού της αξιοπρέπειας τους με την υπαγωγή τους σε διαδικασίες υποδοχής».

Οι περισσότερες θέσεις (30) αφορούν στο ΚΥΤ Λέσβου, με 20 άτομα θα ενισχυθεί το προσωπικό των δομών Σάμου, Χίου, Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών, 15 συμβασιούχοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του κέντρου της Κω και άλλοι τόσοι στη Λέρο ενώ στο Φυλάκιο Έβρου θα απασχοληθούν 10 άτομα.

Η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, που ξεκίνησε σήμερα, λήγει στις 14:00 της ερχόμενης Παρασκευής ενώ τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων είναι τα εξής:

α) Το κριτήριο της εντοπιότητας, ως πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο, το οποίο βαθμολογείται με 201 μονάδες.
β) Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών τους, ως αμέσως επόμενο βαθμολογούμενο κριτήριο.

Οι υποψήφιοι, που διαθέτουν το κριτήριο της εντοπιότητας, κατατάσσονται με βάση τον βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών τους. Σε περίπτωση που εξαντληθούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν το κριτήριο της εντοπιότητας, τότε εξετάζονται οι υποψηφιότητες και κατατάσσονται οι υποψήφιοι, με βάση τον βαθμό του βασικού τίτλου σπουδών τους.

Ελλάδα

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Έξοδος αυτοκίνητα

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται και σήμερα η μετακίνηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην πρώτη μεγάλη έξοδο από τα αστικά κέντρα μετά την καραντίνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα. 

Υπενθυμίζεται πως η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εν όψει της κίνησης των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε δρόμους του εθνικού οδικού δικτύου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με αυξημένα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων και για διάφορους νησιωτικούς προορισμούς. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων, 6 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι επιβάτες θερμομετρούνται, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σημειώνεται ότι τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% από 50% που ήταν έως σήμερα για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.