Ελλάδα

Μαστροπός της 14χρονης ... ήταν ο νονός της!

Αστυνομία

Τέλος δόθηκε στη φρίκη και στην κτηνωδία που έζησε για 15 περίπου ημέρες στην Λάρισα, ένα ανήλικο κορίτσι, μόλις 14 ετών, αφού δύο άνδρες, ο ένας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ήταν νονός της, την εξέδιδαν σε «πελάτες» και την κρατούσαν έγκλειστη σε διαμέρισμα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Ακόμη και οι αστυνομικοί έφριξαν όταν μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν το κακοποιημένο κοριτσάκι σε άθλια κατάσταση, να τους κοιτάζει σαν πληγωμένο αγρίμι. 

Η μητέρα της, η οποία ζούσε στη Θεσσαλονίκη, έχει άλλα εννέα παιδιά, αλλά η κηδεμονία της είχε αφαιρεθεί από τις Αρχές επειδή απασχολούσε συχνά την Αστυνομία με κλοπές. Το οικογενειακό περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο για το 14χρονο κοριτσάκι και, προκειμένου να είναι ασφαλές, εστάλη για φιλοξενία σε ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα προστασίας ανηλίκων στα Γιαννιτσά.

Όμως, δεν έμεινε πολύ εκεί. Τον Φεβρουάριο η έφηβη κατάφερε να το σκάσει, ίσως με τη βοήθεια της μητέρας της, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Η κακή της μοίρα έριξε τον Αύγουστο στον δρόμο της τον νονό της, έναν 56χρονο συνταξιούχο υπάλληλο του Δήμου Τυρνάβου, πατέρα τεσσάρων παιδιών. Εκείνος προσφέρθηκε να την φιλοξενήσει, αλλά μόλις η μικρή εγκαταστάθηκε στο σπίτι του πέταξε τη μάσκα του και έδειξε όλη την απανθρωπιά του. 
Πηγή: Espresso

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια