Κοινωνία

Μακελειό στην Αγία Νάπα: Ο καταζητούμενος είχε απασχολήσει και την ΕΛ.ΑΣ

Αγία Νάπα

Ο καταζητούμενος για το μακελειό στην Αγία Νάπα έχει απασχολήσει και τις ελληνικές αρχές, καθώς φέρεται να συμμετείχε με άλλους κακοποιούς σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς το 2013 στο Κερατσίνι, ενώ έχει συλληφθεί και για υπόθεση κοκαΐνης το 2006, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.
Ο Aleks Burelli, 48 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, καταζητείται ως ένας από τους εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του Θάνου Καλοψιδιώτη, ενώ έχει ενημερωθεί η Europol και η Interpol. Ο Burelli εισήλθε στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 8 Μαΐου μαζί με τον συνεργό του Vogli Jani, 41 ετών, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο 48χρονος δράστης σκότωσε τον συνεργό του, καθώς οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον επιχειρηματία θύμα της επίθεσης, δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους.
Πηγή: cnn.gr

Κοινωνία

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε καταβάλεται η παράταση των βοηθημάτων που έληξαν τον Απρίλιο

ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
- Τακτική επιδότηση ανεργίας - έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

- Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - 399,25 ευρώ μηνιαίως.

- Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας - 200 ευρώ μηνιαίως.

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν, μετά τις 10 Απριλίου, θα καταβληθεί σταδιακά, μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Λιανεμπόριο - Κρήτη: Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 9 Μαϊου

Κρήτη - γηροκομείο: Αναφορά στον Άρειο Πάγο