Ελλάδα

Λιποθύμησε συμβασιούχος από την απεργία πείνας στην πλατεία Κλαυθμώνος (pics)

symbasioyxoi.jpg

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία πείνας των συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος, με μια γυναίκα συμβασιούχο να λυποθυμά.
 

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και, σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβασιούχων ΟΤΑ Παναγιώτη Μπόβο, της χορηγήθηκαν όροι προκειμένου να συνέλθει από την εξάντηληση λόγω της απεργίας πείνας.

Διανυκτερεύουν σε σκηνές
 

Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι, που εδώ και 4 μέρες έχουν στήσει σκηνές απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών -επί της πλατείας Κλαυθμώνος, δηλώνουν ανυποχώρητοι και τονίζουν πως δεν αποχωρούν εάν δεν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να δώσει λύση στο πρόβλημα τους, τη μετατροπή τους, δηλαδή, σε αορίστου χρόνου εργαζόμενους.
 

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ. Ένας-ένας θα πέφτουμε κάτω από την εξάντληση αλλά τον αγώνα δεν τον αφήνουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Είμαστε ήδη στο χείλος του γκρεμού», δηλώνουν οι συμβασιούχοι.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μαθητές στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου

Θετική είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου. Σε σύσκεψη της επιτροπής «σοφών» του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid-19, οι ειδικευμένοι γιατροί κατέληξαν στην εισήγηση προς την κυβέρνηση για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας από την 1η Φεβρουαρίου. 

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Λύκεια στις θεωρούμενες κόκκινες περιοχές, διότι υπάρχει ανησυχία για την έντονη κινητικότητα των εφήβων και άρα για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού της νόσου Covid-19.

«Όχι» σε άνοιγμα χιονοδρομικών και πρακτορείων του ΟΠΑΠ

Οι λοιμωξιολόγοι που αναλύουν τα δεδομένα από την πορεία του κορωνοϊού στην κοινότητα κατέληξαν σε αρνητική πρόταση εις ό,τι αφορά την πιθανότητα επαναλειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ και ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων για το κοινό, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί -κυρίως στους δύο αυτούς κλάδους της οικονομίας- ότι μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εκ νέου δραστηριοποίησή τους σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική φάση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Πληρώνεται τη σύνταξή της μετά από παρέμβαση του “Ράδιο Κρήτη”!

Εστίαση - τουρισμός: Μηδενικό ενοίκιο και τον Μάρτιο δρομολογεί η κυβέρνηση

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Βγαίνει από την ΜΕΘ ένας ακόμα ασθενής