Ελλάδα

Κουρουμπλής: H τρόικα ευθύνεται για την καθυστέρηση στα δελτία τιμών φαρμάκων

κουρουμπλής

Με οξύτητα αντέδρασε στο αίτημα της ΝΔ για ένταξη στο ερευνητικό αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία και της δικής του περιόδου ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας μεταξύ άλλων για «γελοία υποκείμενα που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής μάλιστα επέστρεψε τις καταγγελίες στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «ας ρωτήσουν που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Μαρίκειο Ιδρυμα».

Αναφορικά δε  με τις κατηγορίες των, μελών της ΝΔ ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας δεν προχώρησε έγκαιρα σε έκδοση δελτίων τιμών φαρμάκων με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες εξήγησε πως «Καθυστέρησε κάπως γιατί η τρόικα ζητούσε να καταργηθεί το όριο των 12 ευρώ. Ξέρετε τι προστάτευε το 12 ευρώ γι αυτό καθυστέρησε. Άλλωστε και τον επόμενο χρόνο τον Αύγουστο έγινε η τιμολόγηση. Ρωτήστε την τρόικα τι ενστάσεις έβαλε για το όριο 12 ευρώ. Αν πραγματικά νομίζετε ότι υπάρχει κάποιο κενό σε αυτό το θέμα στείλτε το στον εισαγγελέα. Να παραιτηθώ από κάθε ασυλία αν θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν συμφωνεί να επεκταθεί η έρευνα εως και σήμερα και υποστήριξε «Μας είπε ο κ. Κουρουμπλής  ότι τον Αύγουστο 2015 υπήρξε δελτίο τιμών. Τι έγινε αυτό το δελτίο τιμών γιατί εμείς δεν το είδαμε; Αν υπήρξε το δελτίο και παρά ταύτα ο επόμενος υπουργός δεν έκανε τίποτα τότε υπάρχουν μεγάλες ευθύνες του επόμενου . Αν δεν υπήρξαν οι ευθύνες βαρύνουν τον προηγούμενο».

Ανταπαντώντας ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας η ΝΔ δεν κατέθεσε καμία ερώτηση σχετικά με τα δελτία τιμών.

Ελλάδα

Notam: Παρατείνονται έως τις 19 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού

κορωνοϊός αεροδρόμιο

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation).

Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από την Notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:
Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
Κρατικές πτήσεις (state flights).
Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο

Καστοριά: Επιχείρηση για την διάσωση μικρού ζαρκαδιού