Ελλάδα

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 66 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 66 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική, 50 εκ των οποίων ξεπέρασαν το πρώτο 24ωρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος σημειώνει ότι κάθε μέρα διασωληνωμένοι ασθενείς χάνουν τη ζωη τους εκτός ΜΕΘ.

Ενδεικτικά αναφέρει τρία περιστατικά χθες και σήμερα, και συγκεκριμένα έναν 72χρονο ασθενή διασωληνωμένο στο Αγία Όλγα ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά το τρίτο 24ωρο εκτός ΜΕΘ, έναν 52χρονο διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Νίκαιας, που πέθανε μετά το δεύτερο 24ωρο εκτός ΜΕΘ και έναν 67χρονο διασωληνωμένο στο Θριάσιο που έχασε τη ζωή του βρισκόμενος τρεις μέρες εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Γιαννάκος η αναμονή διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, έχει ως εξής:

Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από μια εβδομάδα και αρκετοί πάνω από τρεις μέρες. Στο Αγία Όλγα διασωληνωμένοι πάνω από τρεις μέρες και στο νοσοκομείο Νίκαιας, το οποίο δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού, αρκετοί ασθενείς διασωληνωμένοι πάνω από τρεις ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν σε κλινικές περιστατικά κορωνοϊού, έχουν διασωληνωμένους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας παράλληλα πως δυστυχώς λόγω μεγάλης λίστας αναμονής το ηλικιακό κριτήριο για εισαγωγή διασωληνωμένων σε ΜΕΘ συνεχώς πέφτει.

Ειδήσεις σήμερα 

«Έσβησε» 6 μήνες μετά το θάνατο της κόρης της - Στα μαύρα το Σκαλάνι

Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα Λύκεια την Δευτέρα 12 Απριλίου – Τι εισηγήθηκαν οι ειδικοί

Κορωνοϊός - Self test: Τι κάνουμε σε περίπτωση που βγει θετικό

Πολιτικό Παρασκήνιο

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον Χαρδαλιά ...μουσική στην εστίαση και παράταση του ωραρίου

εστίαση

Επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά απέστειλαν έξι βουλευτές της ΝΔ. Σε αυτή ναι μεν τονίζουν ότι πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί για την εστίαση, με τις αποστάσεις των τραπεζιών, τη χρήση των self test κ.α. όμως, προτείνουν την άρση της απαγόρευσης της μουσικής αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Την επιστολή υπογράφουν οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Χρήστος Δερμετζόπουλος, Θεμιστοκλής Χειμάρας και Ιωάννης Μελάς.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Χαρδαλιά,

Mετά την σαφή μείωση του επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου με συγκεκριμένους όρους και κανόνες. Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας. Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι τα νέα μέτρα «επιχειρούν να ανακουφίσουν την πολύμηνη πίεση που δέχονται οι πολίτες και ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα». Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, οι Βουλευτές

Ανδρέας Κατσανιώτης, Αχαΐας

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Β’ Αθηνών

Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Α’ Πειραιώς & Νήσων

Χρήστος Δερμετζόπουλος, Έβρου

Θεμιστοκλής Χειμάρας, Φθιώτιδας

Ιωάννης Μελάς, Α’ Πειραιώς & Νήσων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Από τα ξημερώματα για καφέ και το βράδυ ουζάκι-Πολύς κόσμος απόλαυσε ό,τι είχε στερηθεί

AstraZeneca: Προβληματισμός για το θάνατο 44χρονης μητέρας μετά τον εμβολιασμό της