Ελλάδα

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Γιατί τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως τα Φώτα

Παπαευαγγέλου

Ειδική αναφορά στα σχολεία και την απόφαση των λοιμωξιολόγων να παραμείνουν κλειστά έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοινώνοντας ότι η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα.

Όπως είπε η επιτροπή επιμένει στην άποψή της ότι η εκπαίδευση είναι σημαντική και τα σχολεί θα πρέπει να κλείνουν τελευταία και να ανοίγουν πρώτα, καθώς οι δημιουργικές σχέσεις και η αλληλεπίδραση έχουν μεγάλη σημασία και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Τόνισε ότι το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιτροπή είναι η εικόνα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που δεν βελτιώθηκε στον βαθμό που αναμένονταν.

«Ο τόπος βράζει» σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, σχολίασε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας για τη σταθερή πορεία που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με σταδιακή μείωση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές, αλλά και την επιμονή τους σε κάποιες άλλες περιφέρειες.

Όπως ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από τα σημερινά 1.251 νέα κρούσματα στην Αττική εντοπίζονται 250 κρούσματα, 243 στη Θεσσαλονίκη και 102 στο Κιλκίς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lockdown: Στον «αέρα» το άνοιγμα κομμωτηρίων και λιανεμπορίου

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

κορωνοιος κρουσματα

Tο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοιού εντοπίστηκε στη χώρα μας την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών. Αφορά σε κρούσμα που είχε βγει θετικό αρκετές μέρες πριν στην Πάτρα, όπως αναφέρει το lifo.

Από ότι φαίνεται, συμβαίνει αυτό που πολλοί που επιστήμονες φοβούνταν, καθώς η ινδική μετάλλαξη θεωρείται ακόμα πιο μεταδοτική και με όχι τόσο καλή κάλυψη από τα εμβόλια.

Στην Ευρώπη η ινδική παραλλαγή του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο, σε φοιτητές που είχαν έρθει από την Ινδία στη χώρα και σύμφωνα με τους επιστήμονες πιθανότατα ήταν θύματα κάποιας υπερ-μετάδοσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Μετά από την ανίχνευση του στην Ελλάδα αναμένεται να σημάνει συναγερμός και στη χώρα μας καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερμεταδόσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κλειστή η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνη λόγω κρουσμάτων

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του