Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αρνητικό το τεστ του γιου της 40χρονης στην Αθήνα

κορωνοϊός-τεστ

Αρνητικό βγήκε το τεστ για τον covid-19 στο οποίο υποβλήθηκε το δεύτερο παιδί της 40χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται στο «Αττικόν».

Το παιδί που υποβλήθηκε στο τεστ βρισκόταν στην Ελλάδα, όσο η κόρη της παραμένει στο Λονδίνο και αναμένει τα αποτελέσματα της εξέτασής της.

 

 

 

Σε εκδρομή στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κορωνοϊό

Στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της 40χρονης και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για τον covid-19.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κοροναϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Οι υπόλοιποι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν με πτήση τσάρτερ, ενώ στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο «Αττικόν», ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στους 62 οι νεκροί στην Ελλάδα - Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός μέτρα

Τρεις νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες από τον κορωνοϊό καταγράφονται στη χώρα μας. Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ζωών που έχουν χαθεί στηην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 62.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει  59 έφτασαν οι νεκρούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα: Το εικοσιτετράωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν έξι άνθρωποι.  

Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να φτάνει συνολικά στα 1.613.