Ελλάδα

Κοντονής: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης τα σκάνδαλα διαφθοράς

κοντονής

Σκάνδαλο, χαρακτηρίζει τη κοστολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News και τονίζει: «Ο τρόπος με τον οποίο εγένετο η τιμολόγηση των φαρμάκων με νομοθετικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η εμπλοκή εκατοντάδων κρατικών λειτουργών, ιδίως γιατρών του ΕΣΥ, στην καταχρηστική συνταγογράφηση των φαρμάκων καταδεικνύει ότι ποσοτικά και ποιοτικά το σκάνδαλο Novartis υπερτερεί όσων άλλων έχουμε υπ΄ όψιν μέχρι στιγμής, Siemens και εξοπλιστικών», σημειώνει. Ερωτηθείς για το ποιες χρονικές περιόδους αφορά το σκάνδαλο ο κ. Κοντονής απαντά ότι η έρευνα επεκτείνεται χρονικά από το 2006 έως το 2015.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε τις αιτιάσεις ορισμένων για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας: «Αναμενόμενη η στάση τους και αποκαλυπτική η ανησυχία τους. ... Να ξέρουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στο φως και στη δικαστική διερεύνηση, μόνο τις τρέχουσες υποθέσεις της διαφθοράς και της διαπλοκής αλλά και όσες επιμελώς, επί μια 15ετία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συγκάλυπταν για να μην καταλογιστούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στα στελέχη τους».
Για την υπόθεση της παραίτησης της κ. Ράικου, ο κ. Κοντονής επανέλαβε ότι η εισαγγελέας διαφθοράς είχε την έμπρακτη στήριξη και την ενεργητική συμπαράσταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να ασκεί το λειτούργημα της, «έχει κληθεί κατ΄ επανάληψη από την κυβέρνηση να προσδιορίσει με ακρίβεια όσα αόριστα και γενικά διαλαμβάνονται στη δήλωση της (24/3/2017), δεν το έχει πράξει», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ερωτηθείς για την προκαταρκτική για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο Σταύρος Κοντονής, τονίζει «στην περίπτωση που οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας, αποδειχτεί από τη δικαστική έρευνα ότι σχετίζονται με παράνομα χρήματα που προέκυψαν από το σκάνδαλο των εξοπλιστικών τότε θα πρόκειται για ένα διαρκές αδίκημα αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» ενώ συμπληρώνει πως σε αυτή την περίπτωση μπορούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες κι σε εμπλεκόμενους υπουργούς.
Τέλος ερωτηθείς για τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών στον Γιάννη Στουρνάρα, λέει, ότι ποτέ δεν υπήρξε επίθεση όταν ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος μίλησε θεσμικά. «Όταν όμως προβαίνει σε δηλώσεις αντίστοιχες της προηγούμενης ιδιότητας του (υπουργός οικονομικών στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τότε θα λαμβάνει και τις ανάλογες απαντήσεις», υπογράμμισε ο κ. Κοντονής.
Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα

easyagroexpo.gov.gr: Στον αέρα η πλατφόρμα για τα αγροτικά προϊόντα

γραβιέρα

Σε λειτουργία τέθηκε το easyagroexpo.gov.gr, που αποτελεί το ψηφιακό «διαβατήριο» για μια σειρά ελληνικών προϊόντων σε κομβικής σημασίας αγορές τρίτων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, με την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης από τους συναρμόδιους υπουργούς, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν πλέον μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, τις σχετικές αιτήσεις, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εξαγωγή προϊόντων όπως τα γαλακτοκομικά, τα αλιεύματα, το μέλι, το κρέας, τα αυγά κα.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει 120 διακριτές αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών εξαγωγών σε τριάντα χώρες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Γεωργία και κτηνοτροφία» και την υποκατηγορία «Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζώντων ζώων». Επιτυγχάνεται, έτσι, ουσιαστικά η ψηφιοποίηση του συνόλου του εξαγωγικού εμπορίου ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης και ζωικών υποπροϊόντων προς τρίτες χώρες.

Μια χρονοβόρα- κατά το παρελθόν - διαδικασία πραγματοποιείται πλέον με ένα «κλικ» για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση του εμπορίου και την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, στόχο που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά ταυτοποιούνται με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και αμέσως μετά υποβάλλουν ψηφιακά την αίτηση εξαγωγής, ανά κατηγορία και είδος προϊόντων. Αυτόματα η αίτηση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά για έλεγχο από κτηνίατρο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της περιοχής, όπου έχουν έδρα οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Αν η αίτηση εγκριθεί, το τελικό πιστοποιητικό εξαγωγής παραλαμβάνεται από τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΑΟΚ, ώστε να φέρει τις υπογραφές και σφραγίδες που ορίζει η σχετική διακρατική συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωργιάδης: Το SMS των 2 ωρών δεν ισχύει για κομμωτήρια

Κορωνοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο μετά από 10 εβδομάδες lockdown

"Θολώσαμε" υποστήριξαν οι 2 ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη