Ελλάδα

Κιλκίς: Μετέφερε λαθραία 25 κιλά αρωματικού καπνού για ναργιλέ

λαθραίος καπνός

Εμφανίστηκε στο συνοριακό φυλάκιο των Ευζώνων στο Κιλκίς με το αυτοκίνητό του προερχόμενος από τη Βόρεια Μακεδονία ένας αλλοδαπός, το βράδυ της Παρασκευής, μεταφέροντας λαθραία αρωματικό καπνό για ναργιλέ από την γειτονική χώρα.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν 100 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 25 κιλά αρωματικού καπνού σε μορφή πάστας, τα οποία προσπάθησε να εισάγει παράνομα στην Ελλάδα, καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε, όπως και το λαθραίο εμπόρευμα που παραδόθηκε στο Τελωνείο για να υπολογιστούν τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου.

Μετέφερε 80 φιάλες με λαθραία αλκοολούχα ποτά

Ο έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Έδεσσας στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε ένας Έλληνας σε περιοχή της Πέλλας, αποκάλυψε ότι μετέφερε 80 φιάλες με συνολικά 56 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονικές απάτες: Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα

Κορωνοϊός - τρίτη δόση εμβολίου: Πόσοι την έχουν κάνει

 

 

Ελλάδα

Attica Group: Ολοκληρώθηκε το πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο

attica group

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 Χρόνων της Blue Star Ferries και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group "ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ", ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Blue Star Ferries ένα υπέροχο ταξίδι στον πολιτισμό, το Πρώτο Νομαδικό Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο, 1ο BLUESTARINO FESTIVAL, το οποίο απευθυνόταν αποκλειστικά στους μαθητές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού.

Η μασκότ της Blue Star Ferries, ο Bluestarino, ταξίδεψε με το ομώνυμο φεστιβάλ στη Δονούσα (7/10), στο Κουφονήσι (8/10), στην Αμοργό (9-10/10), στη Σχοινούσα (11/10) και στην Ηρακλειά (12/10), προσφέροντας γνώση και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν συνολικά περίπου 250 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μεγάλος αριθμός γονέων έλαβε μέρος στις ψυχαγωγικές δράσεις. 

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του είναι ότι αποτελεί το πρώτο πλανόδιο παιδικό φεστιβάλ θεματικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Το Bluestarino Festival διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ Τα Βιβλία Παίζει, η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης. 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ουσιαστική επαφή των παιδιών των μικρών νησιών μας, με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες, καθώς και η δημιουργία της αντίληψης στις νέες γενιές, ότι για την προστασία του περιβάλλοντος όλοι έχουν ευθύνη, όλοι είναι απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει σε μία κοινωνία. Παράλληλα προσέφερε γνώση και ερεθίσματα στους νέους, ώστε να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι καλλιέργησε το αίσθημα της ασφάλειας, της αλληλεγγύης και της συνέχειας στους κατοίκους των νησιών αυτών και τα ανέδειξε ως τόπους που παράγουν πολιτισμό. Το Bluestarino Festival απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν Άγονα Νησιά παρά μόνο Γόνιμοι Τόποι. Με γνώμονα αυτό, το αποκορύφωμά του ήταν η Ηρακλειά και τα 7 όλα κι όλα παιδιά της, τα οποία αποτέλεσαν σχεδόν το 1/3 των μελών της παραγωγής του φεστιβάλ.

Ακόμα ένας σημαντικός στόχος του Bluestarino Festival ήταν η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην οργάνωσή του, η οποία τελικά το αγκάλιασε και το έκανε δικό της. Η ανταπόκρισή τους ήταν πραγματικά συγκινητική και φανερώνει κάτι πολύ παραπάνω από μία εταιρική σχέση με αυτούς τους τόπους. 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στη φιλοξενία και στη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι οποίες βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με υποδειγματικό τρόπο αυτό το μεγάλο εγχείρημα, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τα πολιτιστικά δρώμενα στον τόπο μας. 

Τέλος, υπήρξε μέριμνα για τη συνέχεια του αποτυπώματος που άφησε το φεστιβάλ στα νησιά. Μέσω του φυλλαδίου που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, τα παιδιά που ανακάλυψαν μία κλήση ή ένα ενδιαφέρον μέσα από τα εργαστήρια στα οποία έλαβαν μέρος, έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με τους συντονιστές των προγραμμάτων. 

Το φεστιβάλ περιλάμβανε εκπαιδευτικά εργαστήρια αποκλειστικά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτών των νησιών, καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους. Προσέφερε 15 πρωτοποριακά και μοναδικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τα οποία υλοποιήθηκαν από 13 επιστημονικούς συνεργάτες, 2 εικαστικούς συνεργάτες και 7 performers. 

Για τις μικρότερες ηλικίες υπήρχαν τα προγράμματα Κελυφοδρομίες, Νιρέττα η Καρέττα, Μία Φορά Κι Έναν Καιρό Ήταν Το Βιβλίο, Θαλασσογραφίες, Αποτύπωμα, Ανακύκλωση Φαντασίας και Πλανόδια Βιβλιοθήκη. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες υπήρχαν τα προγράμματα Chemistry Experts, Παίζουμε Κινηματογράφο, Street Art και Κατασκευή Μουσικών Οργάνων Από Ανακυκλώσιμα Υλικά. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα περιλάμβανε το θεατρικό Charming Arthur – Odette’ Stories, τους Chemistry Experts επίδειξη πειραμάτων, την καλλιτεχνική ομάδα "La petite Marguerite" με την παράσταση "Οι Κοσμοναύτες", καθώς και συναυλία με τους Tech Chicada. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του φεστιβάλ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Blue Star Ferries. 

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Attica Group: Επιβραβεύει αριστούχους μαθητές – φοιτητές των ακριτικών νησιών μας

Τέσσερα βραβεία για την Attica Group στα Health & Safety Awards 2021

Έξι βραβεία για την Attica Group στα Tourism Awards 2021

ESPA BANNER