Ελλάδα

Εξελίξεις στην υπόθεση ασέλγειας δύο κοριτσιών από ιερέα

ιερεας

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του ιερέα στην Κέρκυρα που κατηγορείται για την ασέλγεια σε δύο ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με το Star, έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία μιας ανήλικης 14 ετών που ισχυρίζεται ότι ο ιερέας στην Κέρκυρα την κακοποίησε σεξουαλικά.

Είναι το δεύτερο κορίτσι που καταγγέλλει τον ιερέα και συγκεκριμένα στη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της ισχυρίζεται: «Ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία εννέα ετών»

H καταγγελία του κοριτσιού ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του 60χρονου ιερέα μια άλλη ανήλικη ότι ασέλγησε πάνω της τρεις φορές και σε ηλικία 12 ετών.

Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έχουν παρεξηγηθεί οι κινήσεις του. Είχε δεχτεί και την οργή των συγγενών της μιας ανήλικης όταν πήγε στα δικαστήρια για να καταθέσει. Οι αρχές μάλιστα αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν.

Η Εισαγγελία της Κέρκυρας θα αποφασίσει τώρα αν θα του ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι.

Ελλάδα

Σύψας: Όχι στον εφησυχασμό - Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά

κορωνοϊός έρευνα

Την ανησυχία του για τον εφησυχασμό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία για τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου και Άρη Πορτοσάλτε.

Εξήγησε ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι πάρα πολύ λίγα, έχουμε τον καλύτερο δείτκη Ρ0 σε όλη την Ευρώπη και υπάρχει στην κοινωνία ένας εφησυχασμός ότι «τελειώσαμε».

«Δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ και μπορεί να γυρίσει απότομα. Ο ΠΟΥ είπε το αυτονόητο, ότι αν παραβιάσουμε τους βασικούς κανόνες, που είναι ο κανόνας της απόστασης όλα όσα κερδίσαμε θα τα χάσουμε και ταχύτατα», τόνισε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής τόνισε ότι σε δυο εβδομάδες θα δούμε τις επιπτώσεις των συνωστισμών σε πλατείες και μπαρ και εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι άσχημες».

Προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας «ανά πάσα στιγμή» και έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου σε κάποιες περιοχές η παραβίαση των κανόνων έφερε ξαφνικά 150 κρούσματα σε μία ημέρα.

«Ο ιός εάν βρεθεί σε μια κλειστή περιοχή, λχ σε έναν συνωστισμό, μπορεί να μεταδοθεί σαν πυρκαγιά, δηλαδή ο ένας άνθρωπος να μην μολύνει δύο ή τρεις να μολύνει δέκα ή εκατό κι αυτοί άλλους εκατό», τόνισε ο κ. Σύψας και επανέλαβε ότι απαιτείται να μην υπάρξει εφησυχασμός και να τηρείται ο κανόνας των αποστάσεων.