Ελλάδα

Καταγγελίες κατά καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών-καθηγητριών

σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος έχει προκληθεί στην Κοζάνη από τις καταγγελίες που θέλουν καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να εκβιάζει σεξουαλικά μαθήτριες. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η καταγγελία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».
Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019, όταν και στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μια καταγγελία με θέμα «απρεπή συμπεριφορά καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Prlogos η καταγγελία αφορούσε σεξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».

Οι καταγγελίες για σεξουαλικό εκβιασμό
Το ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου» αναφέρει ότι ο καθηγητής «συνάπτει ερωτικές σχέσεις με φοιτήτριες κι όσες δεν ενδίδουν στις ορέξεις του τυγχάνουν πρωτοφανής δυσμένειας σχετικά με τις επιδόσεις των μαθημάτων».
Σύμφωνα πάντα με τον «Πρωινό Λόγο», επιπλέον εκ της θέσεώς του «προσεγγίζει κοπέλες που επιθυμούν να διδάξουν ως έκτακτο προσωπικό και υπόσχεται ώρες διδασκαλίας με ανταλλαγή τη σύναψη ερωτικών σχέσεων». «Όλη του η παρουσία είναι αντίστοιχη και ακόμα χειρότερη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών» αναφέρεται στην καταγγελία.

Τι απαντά ο Πρύτανης
Στις 17 Μαΐου 2019 το πέμπτο τμήμα Πειθαρχικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και να ενημερώσει την υπηρεσία.

Ο «Πρωινός Λόγος» επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Θόδωρο Θεοδουλίδη, ο οποίος και δήλωσε ότι: «Ελέγχθηκε η υπόθεση το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο» και δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, η οποία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».

Πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» όμως αποδεικνύουν ότι κανένας έλεγχος δεν έγινε το καλοκαίρι, μια περίοδο που δεν γίνονται μαθήματα για να ερωτηθούν οι φοιτήτριες για τα καταγγελλόμενα.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Gossip - LifeStyle

Δυο καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα “καίνε” γνωστό κωμικό και σκηνοθέτη

theatro.jpg

Δυο φάκελοι με υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας για γνωστό κωμικό ηθοποιό αναμένεται να δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δύο από αυτές  τις υποθέσεις που δεν έχουν παραγραφεί αφορούν γνωστό κωμικό  και σκηνοθέτη, ηθοποιοί αλλά και μία ταξιθέτρια φέρονται να τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις και ψυχολογική βία με εκφράσεις που σοκάρουν.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Διαβάστε επίσης Survivor spoiler: Ποιος αποχωρεί απόψε;