Ελλάδα

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα συμπαράστασης και συγκέντρωσης υλικής βοήθειας για το λαό του Λιβάνου

εικόνες που σοκάρουν- Βηρυτός

Οι πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό, στις 4 Αυγούστου, με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, μας γεμίζουν με βαθιά θλίψη και πολλά ερωτηματικά για τις πραγματικές αιτίες αυτού του εγκλήματος, αφού οι ανταγωνισμοί στην περιοχή είναι στο «κόκκινο».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο βασανισμένο Λιβανέζικο λαό και εκδηλώνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να πρωτοστατήσουν στη συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη άμεσης βοήθειας στο λαό.

Τα υλικά που χρειάζονται, αναφέρονται παρακάτω, να μαζευτούν και να αποσταλούν στις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ.

Για την περιοχή της Αττικής αποστέλλονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ, Αγ. Φιλοθέης 5β, 10556 Αθήνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3301842,210 3301847,210 3833786.

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Κυψέλη σε τυχαίους ελέγχους

Φωτό αρχείου

Περιοχή με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο είναι η Κυψέλη, γι αυτό άλλωστε και τα συνεργεία του ΕΟΔΥ «στρατοπέδευσαν» επί τρεις ημέρες, προκειμένου να διενεργήσουν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κατοίκους της περιοχής.

Τα κινητά συνεργεία (ΚΟΜΥ) του Οργανισμού στη διάρκεια των τριών ημερών (25, 26, 27 Σεπτεμβρίου) διενήργησαν συνολικά 1.600 τεστ, από τα οποία τα 28 βρέθηκαν θετικά (17 αφορούν Έλληνες και 11 αλλοδαπούς).

Μόνο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έγιναν 550 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 11 θετικοί (6 Έλληνες, 5 αλλοδαποί - 8 άνδρες και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 37 έτη. 

Οι ειδικοί  του ΕΟΔΥ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, δεδομένου ότι αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές διασποράς του κορονοϊού.

Άλλωστε στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει σημάνει συναγερμός εδώ και αρκετές εβδομάδες, αφού τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίζονται στην Αττική είναι στην καρδιά της πόλης.