Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Αττική!

σεισμός

Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών έγινε αισθητός στις 14.13 το μεσημέρι στην Αττική, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ, γι' αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος. Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.
 
Στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος.

Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό διαπιστώθηκαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ.

Έως τώρα δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές.

 

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.