Ελλάδα

ΙΣΑ: Ρυθμίστε άμεσα τη συνταγογράφηση ναρκωτικών και τις ιατρικές διαφημίσεις

πατούλης

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για τη ρύθμιση δύο σημαντικών θεμάτων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ζητεί να επιλυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών ουσιών που χρειάζονται ειδική συνταγή ναρκωτικών ουσιών σε περιστατικά παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θεσμοθέτησε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους, παρέλειψε ωστόσο να μεριμνήσει για τις περιπτώσεις συνταγογράφησης σε πρόσωπα, τα οποία δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει κενό και να μένουν ακάλυπτοι οι αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα προσωρινά είτε για τις καλοκαιρινές διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Ακόμη, ο ΙΣΑ σε μία ακόμα επιστολή του τονίζει την ανάγκη άμεσης τροποποίησης της νομοθεσίας, για τις πινακίδες των ιατρείων και γενικότερα την ιατρική διαφήμιση, για την οποία εξακολουθεί να ισχύει ένα αναχρονιστικό νομοθετικό καθεστώς.

«Ο ΙΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη χάραξη μιας πολιτικής προς όφελος της δημόσιας υγείας, του ασθενή και του ιατρικού κόσμου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν σοβαρά λάθη που ευελπιστούμε ότι με την εποικοδομητική συνεργασία θα διορθωθούν προκειμένου να γίνει μια επανεκκίνηση του συστήματος υγείας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα δύο ζητήματα που τέθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ελλάδα

Αύριο η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Μαθηματικά.jpg

Πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα η 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, με τη συμμετοχή επτά μαθητών από το Ηράκλειο, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς “Θαλής” και “Ευκλείδης”. 

Η τελετή απονομής των βραβείων των μαθητών που θα διακριθούν, θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου στην Αθήνα την Κυριακή 23 του μήνα. 

Όλοι οι μαθητές που διακρίθηκαν στους φετινούς διαγωνισμούς μας θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.