Ελλάδα

Ιδιωτικά σχολεία κατά απαγόρευσης εκδρομών στο εξωτερικό

σχολείο εξωτερικό

«Όταν περιορίζεις το δικαίωμα των μαθητών να επισκεφτούν περιοχές του εξωτερικού, το μυαλό του ιστορικού πηγαίνει στην ξενηλασία της Αρχαίας Σπάρτης, όπου δεν επιτρεπόταν να μπει κάποιος ξένος ή να βγει από την περιοχή Σπαρτιάτης», αναφέρει στο in.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης με αφορμή το «φρένο» που έβαλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού.

«Φρένο» στις σχολικές εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό

«Η πρώτη μου παρατήρηση είναι πως ότι σπέρνεις στο ελληνικό σχολείο, το θερίζεις στην αυριανή κοινωνία. Σ΄ ένα ελεύθερο ανοικτό δημοκρατικό σύστημα, οι απαγορεύσεις είναι λίγες», τονίζει ο κ. Κυραϊλίδης για να προσθέσει. « Σ΄ ένα καθεστωτικό και ιδεοληπτικό κράτος, μας έχει δείξει η εμπειρία ότι οι απαγορεύσεις είναι πολλές». 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων, υποστηρίζει ακόμη πως αν θέλουμε τα παιδιά να μην γίνουν ρατσιστές, «πρέπει να τα βοηθήσουμε να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς». Με αυτή την απαγόρευση, καταλήγει ο κ. Κυραϊλίδης, αυτοεγκλωβιζόμαστε στη μίζερη πραγματικότητα της Ελλάδας και στερούμε ερεθισμάτων από τους αυριανούς πολίτες». 

Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - κορωνοϊός: Πιθανό τη Δευτέρα το εξιτήριο

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Καλά είναι τα νέα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε κάποιες εξετάσεις και αυτές είχαν καλά αποτελέσματα. Οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και σήμερα.

Και αυτό σημαίνει ότι πιθανόν αύριο να πάρει εξιτήριο από τον «Ευαγγέλισμο».

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», κ. Κοτανίδου διέψευσε ότι στον Αρχιεπίσκοπο χορηγούνται φάρμακα από την Αμερική. Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο (σ.σ.: τον Αλβανίας Αναστάσιο).

Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει».