Σύμφωνα με ανάλυση των θερμοκρασιών που πραγματοποίησε το climatebook.gr, πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφονται στα Βαλκάνια τις τελευταίες ημέρες, κατά την κακοκαιρία “Φίλιππος”. Στο Μαυροβούνιο το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 καταγράφηκε ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας -30,1°C που αποτελεί εθνικό ρεκόρ για τον Μάρτιο.
Και στη χώρας μας φέτος έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών για τον μήνα Μάρτιο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται χαμηλότερα από -10°C σε κατοικημένες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, η Δυτική Ευρώπη και ο Βόρειος Ατλαντικός καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Ο παραπάνω χάρτης δείχνει ακόμη και θετικές θερμοκρασίες κοντά στις ακτές της Γροιλανδίας και της Ισλανδίας το Σάββατο 12/3, δηλαδή περίπου 5 με 10ºC υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες (Βίντεο - live)
Ηράκλειο: Για τρίτη μέρα συνεχίζουν να επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Μαλεβιζίου
Υπ. Μεταφορών: Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες τα οχήματα από τον Οκτώβριο