Ελλάδα

H ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για την πρώτη φάση της επιστροφής

Ηλιας Μοσιαλος

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης σε ανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναλύοντας αυτή τη φορά την σημασία της πρόληψης.
Η Ελλάδα, ομολογουμένως, έχει χειριστεί άρτια την κρίση του κορωνοϊού στην χώρα κρατώντας χαμηλά την έξαρση της πανδημίας. Αυτό συνέβη έπειτα από τα γρήγορα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση τα οποία σεβάστηκαν στην πληθώρα τους οι πολίτες.

Την σημασία του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια της πρόληψης ενάντια στον φονικό ιό υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος που ανέλυσε το πόσο σημαντικό είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να χειρίζεται ορθά αυτή τη κρίση.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Αυτό συμβαίνει όταν όλα πάνε καλά μετά από τη συστηματική πρόληψη και τα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνάμε πως σε κάποιες άλλες χώρες τα κρούσματα αυξάνονται κατά εκατοντάδες ή ακόμα και κατά χιλιάδες καθημερινά.

Ξεχνάμε πως αυτή την κόκκινη γραμμή βλέπαμε στα γραφήματα για τις άλλες χώρες τότε που φοβόμασταν πως μπορεί να συμβεί και στη δική μας. Ξεχνάμε πως οι προσπάθειες καρποφόρησαν επειδή προσέχαμε. Και αρχίζουν οι συζητήσεις. Και τα «Γιατί όλος αυτός ο χαμός;»

Αν όμως δεν είχαμε προσέξει και υπομείνει στωικά τον εγκλεισμό, τι θα λέγαμε τώρα;

Τώρα που επανερχόμαστε στις δουλειές μας, και σταματά η απομόνωση, να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Για να μειώσουμε τις πιθανότητες να επιβαρύνουμε τώρα το σύστημα υγείας. Τώρα ξέρουμε πως το πιο σημαντικό είναι αυτό».
 

Ελλάδα

Επεισόδια στα Εξάρχεια - Επτά συλλήψεις

αναρχικοι εξαρχεια.jpg

Σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες έπειτα από επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποπειράθηκε να ανακαταλάβει τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων 52 και 56 αντίστοιχα, που είχε σφραγίσει η Αστυνομία, πριν από μία εβδομάδα, μετά από επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων.

Τα δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από το 2015 και κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και για τουλάχιστον μία ώρα εκτυλίχθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών.

Οι νεαροί συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.