Ελλάδα

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε οι καθηγητές μπορούν να μην βάλουν βαθμό στο Α’ τετράμηνο

κορωνοϊός σχολεία μαθητές

Διευκρινίσεις για τις απουσίες και τους βαθμούς Α’ Τετραμήνου σε Γυμνάσια και Λύκεια δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, αφού εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν, εξέφρασαν την επιθυμία να μην βάλουν βαθμό στο Α’ τετράμηνο και κατέθεσαν σχετικά ερωτήματα στο υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μάθημα ή κλάδο μαθημάτων που δεν κατέστη δυνατό να διδαχθεί πάνω από δέκα ώρες.

Επιπλέον, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, επίσης κατόπιν πολλών διαφοροποιήσεων εκπαιδευτικών που μιλούσαν για αδυναμία αξιολόγησης μαθητών με τηλεκπαίδευση, δίνει και τη δυνατότητα να μην κατατεθούν βαθμολογίες Α τετραμήνου,  "μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών"

Η εγκύκλιος για βαθμούς-απουσίες

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών και στην κατάθεση βαθμολογίας Α΄ Τετραμήνου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. ΕΠΑ.Λ., Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Λύκεια, Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια), σας ενημερώνουμε για τα εξής:

- Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ Τετραμήνου.

- Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολεία - κορωνοϊός: Αύξηση των «λουκέτων» σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Κρήτη: Τραγικός θάνατος για νεαρό άνδρα στο λιόφυτο

ΕΛ.ΑΣ: Διευκρινίσεις για την απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη μετά από έναν μήνα νοσηλείας

ηλικιωμενη

Μία γυναίκα 90 ετών, κατέληξε χθες το βράδυ στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η ηλικιωμένη, η οποία υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 10 το βράδυ, και μετά από έναν μήνα νοσηλείας.

Σήμερα Σάββατο στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, νοσηλεύονται μία 75χρονη στη ΜΕΘ covid αλλά και ένας 23χρονος από το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Κλινική Covid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Διαμαρτυρίες εμπόρων - "Εμείς κλειστά και στις λαϊκές πουλάνε τα πάντα"

Κρήτη - κορωνοϊός: Άνοιξαν τα μαγαζιά τους και... περίμεναν πελάτες

Ευρωπαικό στίβου: Χρυσός ο Τεντόγλου με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.35 μ. (vid)