Ο ανώτατος βαθμός απονέμεται στις αξιωματικούς, οι οποίες σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο στη Λιβύη, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, χθες (19/9), με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).
Συγκεκριμένα, στην αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ απονεμήθηκε ο βαθμός της υποναυάρχου και στην επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της υποπτεράρχου.
Επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, χθες, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και μετά από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του συνταγματάρχη στον αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο μετά από τροχαίο
Λιμάνι Ηρακλείου: Φωτοβολίδα ... προσγειώθηκε σε πλοίο - Μία σύλληψη από το Λιμενικό
Μεσαρά: Συλλήψεις μετά το σοβαρό τροχαίο στην Πόμπια - Τί βρήκε η ΕΛ.ΑΣ