Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Πίστη: Νέα υπηρεσία "Online Θυρίδα"

online θυρίδα ευρωπαϊκή πίστη

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Ασφαλισμένους της, προχώρησε στην ενεργοποίηση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής παραλαβής εγγράφων “Online Θυρίδα”.

Με την OnlineΘυρίδα, όλοι οι Ασφαλισμένοι της Εταιρίας έχουν τη δυνατότητα:

Άμεσης παραλαβής όλων των εγγράφων που συνδέονται με την ασφάλισή τους, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα απώλειας τους, εφόσον πλέον μπορούν να τα αποθηκεύουν ηλεκτρονικά.

Να πραγματοποιούν με ασφάλεια την παραλαβή των εγγράφων τους, καθώς η ταυτοποίηση τους γίνεται μέσω διπλής εξακρίβωσης, εξασφαλίζοντάς τους την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μειώνοντας τη διακίνηση της αλληλογραφίας τους με τον παραδοσιακό έγχαρτοτρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας“Online Θυρίδα” επιταχύνθηκε, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid– 19, καθώς όλες οι συναλλαγές παραλαβής των ασφαλιστικών εγγράφων πραγματοποιούνται χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία σε κατάστημα.

Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη στο www.europaikipisti.gr και αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής της Εταιρίας αναφορικά με τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. 

 

 

 

Ελλάδα

Ψηφιακά θα εκδίδονται οι άδειες γάμου και βάφτισης

Φωτό αρχείου

Την ψηφιοποίηση των αδειών γάμου και βάφτισης προγραμματίζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη, μέσω του gov.gr θα αρχίσουν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά.

Η αρχή θα γίνει με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, ενώ αναμένονται κι άλλα πέντε. Τα πιστοποιητικά σε αριθμούς μεταφράζονται σε 6.600.000 επισκέψεις σε ληξιαρχεία και δημοτολόγια το χρόνο. Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικογενειών και την άμεση εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους όσον αφορά σε πιστοποιητικά ή έγγραφα που χρειάζονται.
  
Έπειτα από την πρωτοβουλία πρώτον, για ψηφιακή δήλωση γέννησης του βρέφους στα μαιευτήρια που λειτουργεί από το Φεβρουάριο, αλλά και δεύτερον για τις αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της gov.gr (από 15 Μαΐου έως τις 30 Μαΐου, υπολογίζεται ότι έγιναν περίπου 100.000 αιτήσεις για εγγραφή) έρχεται μια νέα πρωτοβουλία του υπουργείου μέσα από το νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που έχει βγει στη διαβούλευση.