Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Πίστη: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

europaiki_pisti.jpg

Η Ευρωπαϊκή Πίστη, έχοντας ενσωματώσει τις αρχές βιωσιμότητας στο πλάνο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνηςκαιγια το 2017, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά από ενέργειες,που συνεισφέρουν στη βελτίωση του σήμερα και δημιουργούν τις βάσεις ενός καλύτερου αύριο για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους, η Εταιρία έχει υλοποιήσει ένα έργο που αριθμεί περισσότερες από 50 δράσεις στήριξης στην Ελληνική κοινωνία,επικεντρωμένες στον τομέα της εκπαίδευσης, της νεανικής επιχειρηματικότητας,του πολιτισμούκαι του περιβάλλοντος.
Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ακόλουθες:
• Δωρεές μηχανογραφικού εξοπλισμού σε σχολεία και συλλόγους.
• Δημιουργία προγράμματος προπτυχιακών υποτροφιών για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές, σεσυνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• Στήριξητου Διεθνή Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA, SpaceAppsChallenge Greece 2017.
• Στήριξη των Μ.Κ.Ο. «Make a WishΕλλάδας» και «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς και του ιδρύματος για τα παιδιά «Καρδιές για όλους».
• Συμμετοχή στην κοινότητα των περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεωνGreenAngels.
• Επιβράβευση των εργαζομένων της, για την κοινωνική και περιβαλλοντική τους προσφορά.
• Χορηγίαστο εθελοντικό πρόγραμμα εργασίας φοιτητών εξωτερικού τηςΑiesec, YouthinAction, καθώς και της εκδήλωσης YouthToday.
• Υποστήριξη πολιτιστικών γεγονότων μέσω χορηγιών σε συναυλίες.
• Φιλοξενία και κάλυψη λειτουργικών εξόδων της Startup εταιρίαςΟwiwi.

eke_photo.jpg

eke_photo.jpg, by lamprakis

Η Εταιρία, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, θα συνεχίσει να εστιάζειστη συνεισφορά της προς την κοινωνία και το περιβάλλον, παραμένοντας πιστή στους στόχους και τις δεσμεύεις που έχει αναλάβει.

Ελλάδα

Διανομή self test από τα φαρμακεία: Δευτέρα - Τετάρτη μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

self test covid

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οι δικαιούχοι, όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self test από την Πέμπτη (13/5) μέχρι και την Τετάρτη (19/5).

«Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Κορωνοϊός: 2.461 νέα κρούσματα - 68 θάνατοι - 737 διασωληνωμένοι