Τρίτη 17 ΣΕΠ 2019 22:10
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  26°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Επίσπευση έκδοσης συντάξεων του Δημοσίου με μεταφορά προσωπικού

Επίσπευση έκδοσης συντάξεων του Δημοσίου με μεταφορά προσωπικού

720_664367_7006d4faf6-9a5073f6e07bc087.jpg

Ξεπέρασαν τις 17.500 οι εκκρεμείς υποθέσεις απονομής συντάξεων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), με το υπουργείο Εργασίας να αναζητεί λύσεις στην κατεύθυνση της μεταφοράς προσωπικού στη συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) προκύπτει ότι υπάρχουν 17.556 εκκρεμείς υποθέσεις απονομής συντάξεων στο ΓΛΚ.

Από αυτές οι 14.761 είναι περιπτώσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες, δηλαδή βρίσκονται στην αναμονή χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, εντός του 2019  έχουν εκδοθεί από τη διεύθυνση απονομής συντάξεων του ΓΛΚ 4.791 περιπτώσεις συνταξιοδότησης. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως κάθε μήνα απονέμονται μόλις 598 συντάξεις, όταν η συγκεκριμένη διεύθυνση θα έπρεπε να εκδίδει πάνω από 1.200 συνταξιοδοτικές αποφάσεις. 

Με στόχο, πάντως, την εκκίνηση της διαδικασίας επίσπευσης στην έκδοση των συντάξεων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, εξετάζεται η επαναφορά 53 εργαζομένων στην υπηρεσία απονομής συντάξεων του ΓΛΚ στις θέσεις τους. Πρόκειται για εργαζομένους που είχαν ζητήσει και είχαν λάβει απόσπαση για άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι αποσπάσεις αυτές έληξαν και δεν θα ανανεωθούν.  

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη υπηρεσία εντός του Σεπτεμβρίου θα στελεχωθεί με άλλους 50 εργαζομένους από τον ΕΦΚΑ. Η μεταφορά θα γίνει από διάφορες υπηρεσίες του ενιαίου φορέα, με στόχο να συνεργαστούν με τους παλαιούς, εν είδει μίνι εκπαίδευσης, καθώς η διαδικασία που ακολουθείται στο Δημόσιο είναι τελείως διαφορετική απ’ ό,τι στο ΙΚΑ ή στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε επίσης. . .

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων ιατρών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση 120 δόσεων δίνει η νέα...
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται σε μια επιχειρούμενη αγοραπωλησία ενός νεογέννητου βρέφους...
Η εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του...