Ελλάδα

Επιχείρηση «Ελευθερία» η εκστρατεία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

κορωνοϊός εμβόλιο

«Αρχή του τέλους» της πανδημίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την εκστρατεία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονομάτισε «Ελευθερία» το πρόγραμμα του εμβολιασμού που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό και την παραλαβή των σκευασμάτων της Pfizer και το σύνδεσε με τα 200 χρόνια που συμπληρώνει η χώρα μας από την Απελευθέρωση από τους Οθωμανικό ζυγό.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η χώρα μας θα αναμετρηθεί με το στοίχημα εμβολιασμού. Δεν υπάρχει προηγούμενο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ολοκληρωθεί το στοίχημα με επιτυχία.

Γνωρίζετε και έχετε ενημερωθεί ότι η κυβέρνηση σχεδίασε εθνικό πρόγραμμα για να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Μια πολύ σύνθετη άσκηση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ίσως να δώσει έγκριση για το νέο εμβόλιο της Pfizer ίσως και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και την επικοινωνία. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή όλων. Ειδικών, φορέων, επαγγελματιών και Εκκλησίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε με επιτυχία.

Η απειλή της Covid θα καραδοκεί έως ότου να εμβολιαστεί τουλαχιστον το 60% του πληθυσμού με δύο δόσεις. Μέχρι τότε θα φοράμε μάσκα. Θα φοράμε μάσκα πριν το εμβόλιο. Θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο. Σε λίγα 24ωρα ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Θα ονομάσουμε την επιχείρηση αυτή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Να ζούμε και να δημιουργούμε ελεύθερα απαλλαγμένοι από τις συνέπειες της πανδημίας. Ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021, τα 200 χρόνια ελευθερίας μας ως έθνος.

Τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς τον κρατάτε στα χέρια σας. Αλλά και το εμβόλιο που θα έχουμε μεθαύριο είναι στο χέρι σας να το κάνουμε όλοι. Να χτίσουμε το αύριο με ενότητα και σχέδιο και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Πώς θα κλείνεται το ραντεβού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ελλάδα

Επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο - Σε ετοιμότητα Πολιτική Προστασία και Σώματα Ασφαλείας

κινεζικος πυραυλος

Σε μερική επιφυλακή βρίσκονται τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον κινεζικό πύραυλο, Long March, βάρους 21 τόνων ο οποίος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του οποίου αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η Πολιτική Προστασία με επείγον σήμα της ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους φορείς της, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν χρεαστεί να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Το έγγραφο, έφτασε πριν από λίγο στις αρμόδες υπηρεσίες της Κρήτης.

Μάλιστα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ. Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46. Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Πέτσα με Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους για τα θέματα του Ρεθύμνου

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια