Ελλάδα

Έμποροι-Χρυσοχοΐδης: Συμφώνησαν για περιπολίες της ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Τα θέματα ασφάλειας κι αστυνόμευσης της Αθήνας, καθώς και η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και το επιτελείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, αποφασίστηκαν η συνέχιση και ενίσχυση των δράσεων αστυνόμευσης και η σταδιακή πύκνωση περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ τονίστηκε πως οι δράσεις αυτές θα συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Από την πλευρά του υπουργείου προτάθηκε και έγινε αποδεκτή η δημιουργία γραμμής καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΣΑ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Καφούνης, μετέφερε στον υπουργό τη θετική αντίδραση της αγοράς στα πρώτα εμφανή μέτρα που αφορούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και τόνισε στους επιτελείς της ΕΛΑΣ ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι δίπλα τους και πιστεύει πως η αστυνομία και ξέρει, και μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της.

Στο τέλος Οκτωβρίου τα μέτρα και η πορεία της συνεργασίας θα αξιολογηθούν, σε νέα συνάντηση του υπουργείου με τον ΕΣΑ.

Ελλάδα

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες από το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και των γύρω χωριών θα βρεθεί αύριο (28/9) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Γαλλία και τις ανακοινώσεις για την απόκτηση των υπερσύγχρονων φρεγατών και κορβετών, ο πρωθυπουργός - όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ράδιο Κρήτη - θα βρεθεί στην Κρήτη για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Περιπολίες της αστυνομίας στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Οι οδηγίες του ΟΑΣΠ προς τους κατοίκους

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER