Ελλάδα

«Έμεινε» το ασθενοφόρο στο δρόμο – Στην καρότσα αγροτικού μετέφεραν την τραυματία

Φολέγανδρος τραυματίας

Στη Φολέγανδρο όποιος βγαίνει δήμαρχος, αναλαμβάνει και τον ρόλο του οδηγού ασθενοφόρου. Ωστόσο, όπως απέδειξε ένα περιστατικό στο νησί, παράλληλα θα πρέπει να έχει και γνώσεις μηχανικού αυτοκινήτων.

Μετά τον πρώην δήμαρχο, Λευτέρη Βενιό, η νυν δήμαρχος, Ευθαλία Παπαδοπούλου, συνεχίζει να εκτελεί τα συγκεκριμένα χρέη. Ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να μην μείνει το όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, κατά τη διάρκεια μεταφοράς τραυματισμένης γυναίκας στο ιατρείο του νησιού το ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου.

 το ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου
το ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου

Τότε χρειάστηκε να μεταφερθεί με αγροτικό όχημα -στην καρότσα- στο ιατρείο και στη συνέχεια με δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, διότι χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη ανανέωσης του ταλαιπωρημένου στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στα νησιά. Στο κοντέρ τους έχουν γράψει από 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, τα συγκεκριμένα οχήματα έφτασαν στο νησί της Φολεγάνδρου πριν απο 20 χρόνια και παραμένουν «λαβωμένοι στρατιώτες» στο νησί.

Ελλάδα

Αθήνα: Φορτηγό παρέσυρε έναν από πιο αγαπημένους αδέσποτους σκύλους

Σωκράτης σκύλος

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου ενός από τους πιο αγαπητούς αδέσποτους σκύλους του κέντρου της Αθήνας.

Πριν από πέντε ημέρες, ο Σωκράτης, σκοτώθηκε στην οδό Σοφοκλέους από διερχόμενο φορτηγό. Το άτυχο ζώο βρήκε υπάλληλος του δήμου Αθηναίων. Ο οδηγός του οχήματος που χτύπησε και σκότωσε τον σκύλο αναζητείται. Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι, καλείται να στείλει μήνυμα στην ιστοσελίδα forgottenstrays.gr ή να καλέσει στον αριθμό 6989518569.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος forgottenstrays το ζώο χτυπήθηκε θανάσιμα νωρίς το πρωί, μεταφέρθηκε με βαν του δήμου Αθηναίων στο ΔΙΚΕΠΑΖ, πάλεψε για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε. «Ηταν ένα από τα σύμβολα της πόλης και του χρωστάμε να βρούμε τον οδηγό του φορτηγού» τονίζει μιλώντας στο zoosos.gr η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για τα αδέσποτα.