Τρίτη 22 ΟΚΤ 2019 09:00
 • Ηρακλειο
  20°C
 • Χανια
  20°C
 • Ρεθυμνο
  19°C
 • Λασιθι
  20°C
Ekriti.gr Logo

Εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Τι ψήφισαν οι γιατροί

Εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Τι ψήφισαν οι γιατροί

γιατρός

Πρώτη δύναμη, αλλά με απώλειες, αναδείχθηκε στις επαναληπτικές εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) η παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ η οποία είχε πλειοψηφίσει και στις εκλογές της 3ης Μαρτίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του περασμένου Μαρτίου ακολούθησαν βαριές καταγγελίες για νοθεία οι οποίες δίχασαν τους γιατρούς και τους Ιατρικούς Συλλόγους, και στη συνέχεια «φούντωσαν» ακόμη περισσότερο από την απόφαση του υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και να ζητήσει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές – όπως και έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Η «γαλάζια» παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ από την οποία είχε αναδειχθεί το προεδρείο υπό τον κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, διατήρησε την πρώτη θέση αλλά με απώλειες, καθώς στις εκλογές της 3ης Μαρτίου είχε λάβει ποσοστό 62% και στις επαναληπτικές έλαβε ποσοστό 48%.

Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η επίσης «γαλάζια» παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ, η οποία είχε συνεργαστεί με τη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ στις προηγούμενες εκλογές.

Ποσοστό 11% έλαβε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), 7% η ΔΗΠΑΚ, 8% η ΑΠΚΙ, το Ενωτικό Κίνημα 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα 3,5%..

Διαβάστε επίσης. . .

Συνάντηση εργασίας εφ’ όλης της ύλης των θεμάτων που απασχολούν το τεχνικό κόσμο της χώρας πραγματοποίησαν σήμερα ο...
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 156 αιτούντες...
Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια αδίστακτων κακοποιών έζησε ένας 74χρονος μέσα στο σπίτι του