Ελλάδα

Εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Τι ψήφισαν οι γιατροί

γιατρός

Πρώτη δύναμη, αλλά με απώλειες, αναδείχθηκε στις επαναληπτικές εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) η παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ η οποία είχε πλειοψηφίσει και στις εκλογές της 3ης Μαρτίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του περασμένου Μαρτίου ακολούθησαν βαριές καταγγελίες για νοθεία οι οποίες δίχασαν τους γιατρούς και τους Ιατρικούς Συλλόγους, και στη συνέχεια «φούντωσαν» ακόμη περισσότερο από την απόφαση του υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και να ζητήσει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές – όπως και έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Η «γαλάζια» παράταξη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ από την οποία είχε αναδειχθεί το προεδρείο υπό τον κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, διατήρησε την πρώτη θέση αλλά με απώλειες, καθώς στις εκλογές της 3ης Μαρτίου είχε λάβει ποσοστό 62% και στις επαναληπτικές έλαβε ποσοστό 48%.

Δεύτερη δύναμη με ποσοστό 18% εξελέγη η επίσης «γαλάζια» παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ -ΔΗΚΙ, η οποία είχε συνεργαστεί με τη ΔΗ.Κ.Ι- ΕΝΟ.ΣΥ στις προηγούμενες εκλογές.

Ποσοστό 11% έλαβε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), 7% η ΔΗΠΑΚ, 8% η ΑΠΚΙ, το Ενωτικό Κίνημα 4% και το Αγωνιστικό Κίνημα 3,5%..

Ελλάδα

Άνδρες και γυναίκες του ΛΣ: Εμείς στις Ελληνικές θάλασσες, εσείς σπίτι

Λιμενικό Σώμα

Στο βίντεο που ακολουθεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακης, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης και της Ελλάδας, στέλνουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Τους διαβεβαιώνουν ότι τόσο η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, όσο και η προστασία της ζωής στην θάλασσα είναι δύο αποστολές αδιαπραγμάτευτες και τους καλούν να μείνουν σπίτι.

Στο βίντεο μιλάει και ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος, Θεόδωρος Κλιάρης: