Ελλάδα

Εκλογές στην ΠΝΟ ζητούν ναυτεργατικά σωματεία

καραβι λιμάνι

Τη διενέργεια εκλογών στην ΠΝΟ, ζητούν 9 ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους:

«Αφού θεωρείτε ότι η ναυτική οικογένεια αναγνωρίζει το έργο σας ακόμα και σήμερα, αποτελεί για εσάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκκινήσετε τώρα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας για τη διενέργεια παναυτικού συνεδρίου και τη διενέργεια εκλογών, ώστε να κριθείτε Δημοκρατικά και ξεκάθαρα» τονίζουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους εννέα από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά ότι «δεν θα λιποτακτήσει μπροστά σε όσους εργάζονται ή συνεργάζονται για την υποβάθμιση και οικονομική εξαθλίωση του Έλληνα ναυτικού»

«Εδώ και πολύ καιρό έχετε εγκαταλείψει τον συλλογικό αγώνα των ναυτικών. Έπρεπε να έχετε το θάρρος να εγκαταλείψετε και την θέση του γενικού γραμματέα και να μην παραμείνετε  γαντζωμένος σε αυτή, για να απολαμβάνετε  τα οφέλη της», τονίζεται στην ανακοίνωση των εννέα σωματείων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Εμπορικού Νατυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων -Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού,o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ.Ε.Ν., η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών πάσης τάξεως Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S, Πετρελαιοκίνητων & Οχηματαγωγών μικρών αποστάσεων Εμπορικού Ναυτικού.

Ελλάδα

Εύβοια: Εντοπίστηκε ζωντανή η γυναίκα που αγνοούταν -Ενας ακόμη αγνοούμενος

ΕΜΑΚ διάσωση Εύβοια

Εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων στην Εύβοια.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού που πλημμύρισε την περιοχή της Εύβοιας, καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν και οι δύο από τους πέντε νεκρούς. Πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα, 74 και 73 ετών αντίστοιχα.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νωρίτερα τον αριθμό των θυμάτων από την κακοκαιρία στην Εύβοια, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται δυστυχώς και ένα μωρό.

Στις 658 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους και παροχές βοήθειας στην Εύβοια, ενώ 55 άτομα έχουν απομακρυνθεί συνολικά από τα σωστικά συνεργεία, από οικίες και σημεία που είχαν παγιδευτεί.

Οι ενέργειες των συνεργείων ολόκληρου του μηχανισμού, συνεχίζονται σε όλη την πλημμυρισμένη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται κυρίως στο Μπούρτζι, για τον εντοπισμό του τελευταίου ανθρώπου που αγνοείται.