Ελλάδα

Έκκληση για προσφορά μηχανημάτων για την Αττική

syndromh-ed-thumb-large.jpg

Μεταβάλλονται καθημερινά οι ανάγκες των ανθρώπων στις περιοχές της Αττικής που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά. Οι τοπικοί άρχοντες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, νερά, ρούχα ή φάρμακα και στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνονται για τις τυχόν ελλείψεις μέσω των ιστοσελίδων των δήμων τις επόμενες ημέρες. Ενδεικτικά, ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Βαγγέλης Μπουρνούς ζητεί από τους συναδέλφους του δημάρχους μηχανήματα προκειμένου να απομακρυνθούν οι καμένοι κορμοί και τα κλαδιά, καθώς έχουν συγκεντρωθεί μεγάλοι όγκοι και δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς. Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστούν, όπως τονίζουν ομάδες εθελοντών που βρίσκονται στην περιοχή, φτυάρια, τσουγκράνες και γενικότερα εργαλεία, όπως και κάθε είδους καθαριστικά προϊόντα, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για τον καθαρισμό αποτελεί να υπάρξει παροχή νερού, η οποία σε αρκετές περιοχές δεν είχε ακόμη χθες αποκατασταθεί.
Η άμεση ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και των δήμων και των εταιρειών οδήγησε στο να υπερκαλυφθούν οι πρώτες ανάγκες του πληθυσμού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε πολλά πράγματα, οπότε ζητάμε από τους πολίτες για λίγες ημέρες να σταματήσουν τις προσφορές. Ηδη έχουμε και πολλές εταιρείες οι οποίες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην... αναμονή για όποια ανάγκη προκύψει», λέει στην «Κ» εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνα. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2294091455, 2294099645, 2294092244, 2294020500.
Οσον αφορά τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι πολίτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.rafina-pikermi.gr/blog/post/deltio-typoy-gia-prosferomenh-boh.... Επίσης, στην ιστοσελίδα του δήμου υπάρχουν πληροφορίες για δωρεάν παροχή γυαλιών σε πυρόπληκτους.
Την ίδια στιγμή, ένα στα τέσσερα σπίτια, 841, από όσα εξετάστηκαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών (συνολικά 3.084) κρίνεται «κόκκινο» και ως εκ τούτου πρέπει να κατεδαφιστεί. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί στις πληγείσες περιοχές ανέρχεται σε 3.236 (747 διενεργήθησαν προχθές, οι 1.740 την προηγούμενη Τετάρτη και οι υπόλοιπες 749 την προηγούμενη Τρίτη). «Πράσινα» εκτιμήθηκαν τα 1.541 σπίτια, ενώ 702 σπίτια είναι «κίτρινα», έχουν δηλαδή υποστεί σοβαρές ζημιές και χρήζουν επισκευών. Τα περισσότερα «κόκκινα», 420, σπίτια εντοπίστηκαν στον Δήμο Μαραθώνα, 242 στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου και 179 στον Δήμο Μεγαρέων (Κινέτα). Πάντως, καθώς εξετάζονται και δημόσια κτίρια και αποθήκες, συνολικά 908 κτίρια στις πυρόπληκτες περιοχές κρίνονται από τους μηχανικούς κατεδαφιστέα. Παράλληλα, έχουν μεταφερθεί συνολικά 380 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά, από τους δρόμους των περιοχών σε Μάτι και Μαραθώνα.
Κλιμάκιο του υπ. Παιδείας
Χθες, επίσης, κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να εκτιμηθούν οι έκτακτες ανάγκες των σχολικών μονάδων που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά και η στελέχωσή τους στο πλαίσιο της λειτουργίας για την υποστήριξη μαθητών των περιοχών σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας.

Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο γνωστής εταιρείας

εφετ

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ, ρολό κοτόπουλο κατεψυγμένο καθώς βρέθηκε σαλμονέλα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Ρολό Κοτόπουλο Κατεψυγμένο», με αριθμό παρτίδας: 33100921, ημερομηνία παραγωγής:10.09.2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 10-09-2022, καθαρού βάρους 1,22 kg, που παράγεται από την επιχείρηση ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. και σε  συνεργασία με τα Εργαστήρια, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp».

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο, by melody

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Είχαμε εκτιμήσεις ακόμα και για 300 νεκρούς στην Αθήνα

Ηράκλειο - Εσταυρωμένου: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια - Κίνδυνος για τους οδηγούς (φωτο)

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Έκανε την 3η δόση του εμβολίου

ESPA BANNER