Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση ρήμαζε Ιερούς Ναούς - Αναζητούνται δύο άτομα

ιερος ναος
 clock 14:53 | 05/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε ρημάξει Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Μεγαλόπολης και της Μεσσηνίας από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας είχαν κάνει και απόπειρες κλοπής, σύμφωνα με την Αστυνομία και απ’ τη δράση αυτή, είχαν αποκομίσει, παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Ένας 19χρονος Έλληνας, έχει, ήδη, συλληφθεί, ενώ αναζητούνται ένας 42χρονος και ένας 46χρονος. Η εξάρθρωση έγινε σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει κλοπές σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε προχθές (3.11.2024) το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -2- ημεδαπούς, ηλικίας 42 και 46 ετών, αντίστοιχα.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.10.2024 έως και την 3.11.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές των δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -22- περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς, όπου είχαν αφαιρέσει, καμπάνες και χρήματα, καθώς και -1- περίπτωση απόπειρας κλοπής, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -40.000- ευρώ. Περαιτέρω, για την διευκόλυνση των ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα οχήματα, ώστε να δυσχεραίνουν την έρευνα των αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξάρθρωση μεγάλης συμμορίας: Άρπαζαν χρυσές αλυσίδες από το λαιμό περαστικών

ΗΠΑ εκλογές 2024: Αμφίρροπη η μάχη - Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας

Πλημμύρες στην Ισπανία: Δικαστήριο ερευνά τις επιθέσεις που υπέστη ο βασιλιάς Φίλιππος, η Λετίθια και ο Σάντσεθ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis