Κοινωνία

Drones, κάμερες και έλεγχοι τις νύχτες για να μην φύγει κανείς το Πάσχα

έξοδος - Πάσχα (φωτογραφία Eurokinissi)

Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν όσα είχαν στο μυαλό τους εκείνοι που ονειρεύονταν ότι θα περάσουν το Πάσχα στο χωριό. 

Ήδη ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς έχει ανακοινώσει πως από σήμερα υπάρχουν ήδη κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα. 

Αναφορικά με την μετακίνηση μέσω των ΚΤΕΛ ή των ακτοπλοϊκών γραμμών, ο Υφυπουργός έκανε σαφές ότι επιτρέπονται μόνο μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων, ενώ οι όποιες εξαιρέσεις θα αφορούν σε στρατιωτικούς, υγειονομικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους πολιτικής προστασίας. 

Οι έλεγχοι δεν θα ισχύουν όμως, όπως διευκρινίστηκε μέχρι το Πάσχα, αφού τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ τουλάχιστον ως τις 27 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις σκέψεις του επιτελείου της κυβέρνησης. 

Πρέπει να διευκρινιστεί επίσης ότι τα πρόστιμα αναμένεται να διπλασιαστούν για τους παραβάτες, καθώς και για όλους όσοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για αναψυχή. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων. 

Η κυβέρνηση παράλληλα, γνωρίζοντας πως ορισμένοι ενδεχομένως να επιχειρήσουν απομάκρυνση κατά τη διάρκεια της νύκτας ή από επαρχιακά οδικά δίκτυα, τόνισε πως θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ αναμένεται να προχωρήσει για καταγραφές ακόμα και στη χρήση drones. 

Σε ότι αφορά το Ηράκλειο πάντως, μέχρι και πριν από λίγο που αναζητούνταν σχετικές πληροφορίες για το ρεπορτάζ, δεν είχε φθάσει ακόμα κάποια διευκρινιστική οδηγία που να συγκεκριμενοποιεί τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων, αν και θεωρείται θέμα χρόνου να δοθούν σχετικές διευκρινίσεις και κατευθυντήριες γραμμές. 

 

 

 

 

 

 

Κοινωνία

Άγριο έγκλημα στη Δάφνη: Έσφαξε τη σύζυγό του «επειδή τη ζήλευε»

μαχαίρι έγκλημα δολοφονία

Άγρια δολοφονία πριν από λίγο στη Δάφνη.

Θύμα μια 35χρονη από τα χέρια του συζύγου της.

Νεαρός άνδρας τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους.

Ο συζυγοκτόνος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και είπε στους αστυνομικούς ότι έσφαξε την γυναίκα του.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το έκανε επειδή τη ζήλευε.

Αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα του 3ου όροφο και τη βρήκαν στο κρεβάτι νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος, με θανάσιμα τραύματα στο λαιμό.

Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

 

 

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Οι πυροβολισμοί κινητοποίησαν την αστυνομία - Του πέρασαν χειροπέδες!

ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά περιφέρονταν στον δρόμο – «Η μαμά είναι νεκρή», είπαν στους αστυνομικούς

Σκότωσε τον γείτονά της γιατί κακοποιούσε τον γιο της