Ελλάδα

Δραγασάκης: Έχουμε δρόμο, αλλά έχουμε μια απόφαση που δρομολογεί τελική συμφωνία

δραγασακης

Η συζήτηση με τους δανειστές για το αφορολόγητο και τις συντάκείς είναι ανοιχτή, τίποτα ποσοτικό δεν έχει συμφωνηθεί, τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα, ο κ.Δραγασάκης σημείωσε ότι μετά το χθεσινό Eurogroup «έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά έχουμε μια απόφαση που δρομολογεί την τελική συμφωνία. Η μάχη συνεχίζεται γιατί το ΔΝΤ ζητά να φορολογήσουμε τους φτωχούς και να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό». 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποτιμώντας το αποτέλεσμα του Eurogroup σημείωσε ότι πλέον μιλούμε για μια κατάσταση «όπου έχουμε μια μεταπόπιση από τη φάση της λιτότητας σε μια φάση μετά τη λιτότητα, θα έχουμε ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, θα είναι μια νέα κατάσταση. Στοιχείο που θεωρώ σημαντικό. Γίνεται λόγος για πρόγραμμα 3 δισ. που θα πάνε ση δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης». Επισήμανε δε, ότι η συμφωνία προβλέπει αντίμετρα, «όχι νέα λιτότητα».  

Στο ερώτημα αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση, ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε ότι «έχει φανεί καθαρά ότι η αιτία της καθυστέρησης ήταν οι αποκλίνουσες θέσεις και επιδιώξεις των δανειστών. Μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε γιατί πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, αλλά δεν θα μας βγάλουν αυτές από την κρίση. Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι επενδύσεις και απασχόληση». 

Ελλάδα

Τριμελής σπείρα ρήμαζε αποθήκες αγροκτημάτων

περιπολικο

Σε τριήμερο... διαρρήξεων επιδόθηκε από το περασμένο Σάββατο ως και την Δευτέρα μια σπείρα τριών Ελλήνων, η οποία εισέβαλε σε τρεις αποθήκες και αγροκτήματα στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, άρπαξε πλήθος μηχανήματα και εργαλεία και τα πούλησε σε μια μάντρα ανακύκλωσης για... παλιοσίδερα!

Οι δράστες άρπαξαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ 25 ίππων αξίας 3.000 ευρώ, μια μπαταρία από μηχανοκίνητη υδραντλία, ένα ηλεκτρολογικό μοτέρ με αντλία νερού υψηλής πίεσης, γεωργικά εργαλεία, μια μηχανή άντλησης νερού και ηλεκτρολογικά καλώδια. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων σε άλλη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τα πούλησαν στον υπεύθυνο.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι ταυτοποίησαν και τους τρεις Έλληνες δράστες και εντόπισαν έναν από αυτούς, το απόγευμα της Τρίτης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ. φορτηγό του που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των κλοπιμαίων. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανακύκλωσης, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Καιρός στην Κρήτη: Βοριαδάκι και 38 βαθμοί στον νότο - ΒΙΝΤΕΟ

Κυπριακό: Σήμερα η ενημέρωση Δένδια στα κόμματα για τις εξελίξεις