Ελλάδα

«Δημόκριτος 2021»: Βίντεο από την άσκηση των τεθωρακισμένων του Δ' Σώματος Στρατού

αρμα μαχης λεοπαρντ

Βολές πυροβολικού, όλμων και αντιαρματικών όπλων και χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων καθώς και επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων έγινε στην άσκηση «Δημόκριτος 2021» που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από τις 11 μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Δημόκριτος 2021», επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, συμμετείχαν ανθυπολοχαγοί όλων των Όπλων και Σωμάτων Τάξεως 2020, καθώς και τμημάτων και μέσων της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ( ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ») και της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΕΦΕΣΟΣ»).
 

Παράλληλα με την άσκηση «Δημόκριτος», οι ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύτηκαν επί του πεδίου σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας , ενώ εκτελέστηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ») η υποδειγματική ΤΑΜΣ «Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την εκτέλεση πλευρικής αντεπίθεσης στο πλαίσιο ενεργητικής άμυνας» καθώς και περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού.

Στο πλαίσιο της άσκησης, η Διοίκηση Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» εκτέλεσε «Διάβαση Υδάτινου Κωλύματος με κατασκευή πλωτής γέφυρας και γέφυρας BELLEY».

Την άσκηση «Δημόκριτος 2021» παρακολούθησε ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού θα εδρεύουν στο αεροδρόμιο

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Δεν επαναπαυόμαστε, είμαστε έτοιμοι

Κρήτη: Ετοιμάζεται "φωλιά" για ιπτάμενους "κατάσκοπους"

 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τράγκας

Τραγκας

Στο νοσοκομείο Σωτηρία εισήχθη σήμερα ο Γιώργος Τράγκας, καθώς νοσεί από κορωνοϊό και επιβαρύνθηκε η κατάστασή του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε πριν τρεις ημέρες ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ότι βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με την σύζυγό του Μαρία Καρρά. Σήμερα, όπως επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελεύθεροι Ανθρωποι, του κόμματος Τράγκα δηλαδή, Πάρις Κουρτζίδης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Εγραψε στο Twitter o Πάρις Κουρτζίδης: «Ο πρόεδρος Γ. Τράγκας πράγματι έκανε εισαγωγή στο "Σωτηρία", καθώς αισθάνθηκε σημαντική επιβάρυνση από τα συμπτώματα της Covid-19. Δεν είναι αληθές ότι έχει διασωληνωθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, απόψε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, να μπει σε ΜΕΘ. Και σύντομα θα βγει νικητής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σχοινάς: Δεν οδεύουμε σε γενικευμένο lockdown καθώς δεν λύνει τα προβλήματα

Πλεύρης: Και άλλα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

ESPA BANNER