Ελλάδα

Δεν κάνουν πίσω οι δανειστές για το ασφαλιστικό

ασφαλιστικο

Αρνητικά έχουν απαντήσει ήδη οι δανειστές στο αίτημα της κυβέρνησης να είναι ηπιότερες οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και χωρίς καν να έχουν κατατεθεί επίσημα οι τελικές προτάσεις του Γ. Κατρούγκαλου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση

Όπως αναφέρουν οι παρεμβάσεις που φαίνεται ότι θέλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση απλά θα "κουκουλώνουν" το πρόβλημα. «Εγείρεται το ζήτημα της διάθεσης και διανομής των πόρων στην ελληνική κοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και των συνταξιούχων αναφορικά με το ποιος θα επωμιστεί το κόστος. Αν εξετάσετε το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα θα βρείτε ισχυρά αντικίνητρα να συνεχίσει να εργάζεται κάποιος και να εισφέρει. Αντιθέτως υπάρχουν ισχυρά κίνητρα - μετά από 15 χρόνια εισφορών με τη σύνταξη να φτάνει σε υψηλότερο επίπεδο - να σταματάει κάποιος να εισφέρει. Υπάρχει, λοιπόν, η δημοσιονομική διάσταση αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διάσταση της αγοράς εργασίας», είπε ο Ντεκλάν Κοστέλο που εκπροσωπεί την Κομισιόν στο κουαρτέτο και πρόσθεσε ότι αύξηση των εισφορών των εργαζομένων θα αποτελέσει αντικίνητρο για παραμονή στην εργασία και δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρέπει όμως να εξετάσουμε το πακέτο συνολικά. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική κόπωση, επισημαίνοντας ότι ακόμα και μέτρα που φαντάζουν εκ πρώτης όψεως σωστά - όπως η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων - εντείνουν τις κοινωνικές εντάσεις που πυροδοτεί η εκρηκτική ανεργία. Έκρουσε, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου κοινωνικών αναταράξεων, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά, με ανέργους γονείς, μαθητές, φοιτητές, προσπαθούν να επιβιώσουν με τις πενιχρές συντάξεις συγγενών..

Η χαλάρωση πάντως που επιδιώκει η κυβέρνηση ενόψει της άφιξης των επικεφαλής του κουαρτέτου φαίνεται πως δεν βρίσκει ευήκοα ώτα. Για του λόγου το αληθές, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρατηρούσε ότι δεν μπορεί να είναι υπό συνεχή αμφισβήτηση η αξιοπιστία της κυβέρνησης, ο Γερμανός ομόλογος του ζητούσε με το γνωστό ύφος, την κατά γράμμα εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
 

Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο από τη διαφυγή των δύο δολοφόνων

Καραϊβαζ δολοφονία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της διαφυγής των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να βρίσκονται πάνω στο σκούτερ και  να φεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σπιτιού που βρίσκεται στη γειτονιά του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί τρία λεπτά μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ και βρισκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μοναδικό που έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ καθώς μέχρι στιγμής το τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει καταφέρει να εντοπίσει πάνω από 100 βίντεο και να έχει χαρτογραφήσει με ακρίβεια τη διαδρομή διαφυγής των δύο εκτελεστών. 

Εκτός από τα βίντεο οι αρχές έχουν στα χέρια τους 22 καταθέσεις αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτές. Σύμφωνα με το Open TV έχουν πλούσιο υλικό από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς από τις επαφές του. Εκεί λοιπόν υπάρχουν ονόματα και τηλέφωνα ανθρώπων που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και αμέσως μετά φανεί εάν θα κληθούν και πάλι στη ΓΑΔΑ. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 σκούτερ που τους φάνηκαν ύποπτα χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο των δύο εκτελεστών.

Τέλος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πάρθηκε η απόφαση να μπει στη μάχη του εντοπισμού των δύο εκτελεστών ένα ειδικό λογισμικό ανάλυσης δεδομένων. Πρόκειται για το Eye 2. Είναι ένα σύστημα ανάλυσης δεδομένων το οποίο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας και εγκληματικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Όλοι ήξεραν ότι είναι νεκρός, εκτός από τη μητέρα του

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι 9 από τις 10 σφαίρες που δέχθηκε ήταν θανατηφόρες (Βίντεο)