Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Βγαίνουν από τον "πάγο" προσλήψεις για το Λιμενικό Σώμα

Image
Λιμενικο Σωμα
 clock 19:39 | 29/09/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Ικανοποιημένοι αλλά επιφυλακτικοί ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων αποχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης από το υπουργείο Ναυτιλίας οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Σαϊτάκη με τον υπουργό τέθηκαν διάφορα ζητήματα όπως, μεταξύ άλλων, οι μεταθέσεις του προσωπικού, οι προσλήψεις, η μερική επανεξέταση του Λιμενικού «Καλλικράτη», η επανεξέταση των οργανικών συνθέσεων των λιμενικών Αρχών και υπηρεσιών της περιφέρειας και η αποκατάσταση της οργανικής δύναμης του ΛΣ στα 10.250 άτομα από περίπου 8.000 που είναι σήμερα μετά τις αλλαγές στο οργανόγραμμα.

Για το τελευταίο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο υπουργός σημείωσε πως είναι ένα θέμα ανοικτό για αυτόν και κατανοεί την ανάγκη για αύξηση στις οργανικές θέσεις, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί άμεσα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Για τις μεταθέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα", έγινε δεκτό το αίτημα που του υποβλήθηκε έτσι ώστε οι μετατιθέμενοι του προηγούμενου διαστήματος -πρόκειται για περίπου 280 άτομα των οποίων οι μεταθέσεις είχαν βγει στα τέλη Ιουνίου και εκδικάζονταν προσφυγές στο αρμόδιο Συμβούλιο- να υπηρετήσουν για 24 μήνες εκεί που θα πάνε και στη συνέχεα να επιστρέψουν εκεί όπου υπηρετούσαν.

Για τις υπόλοιπες 833 μεταθέσεις για τις οποίες είχε δοθεί εντολή κοινοποίησης τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών είχαν ζητήσει το «πάγωμα» της διαδικασίας  λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως έχουν ξεκινήσει ήδη τα σχολεία και δεν γίνεται να ταλαιπωρηθούν οι οικογένειες αυτών των συναδέλφων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα αυτό δεν ελήφθη κάποια απόφαση και παραμένει σε εκκρεμότητα.

Σχετικά με τις προσλήψεις ο κ. Δρίτσας φέρεται να είπε στους αξιωματικούς του ΛΣ ότι θα υπάρξει άμεσα επίσπευση των διαδικασιών για τον διαγωνισμό κατάταξης 49 δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών - γυναικών), κάτι που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014 και μέχρι σήμερα έχει μείνει σε εκκρεμότητα. Ο υπουργός σημείωσε πως ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους.

Επίσης θα κινηθούν άμεσα διαδικασίες πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης δοκίμων υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού δοκίμων σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψηφίους τους. Από τους 69 θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 51 επιλαχόντες καθώς τόσες είναι οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα και οι 18 που υπολείπονται θα προσληφθούν σε «δεύτερο» χρόνο.

Για το αίτημα της μερικής επανεξέτασης του Λιμενικού «Καλλικράτη» και την επανεξέταση των οργανικών συνθέσεων των λιμενικών Αρχών και υπηρεσιών της περιφέρειας ο υπουργός σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναγκαία η αύξηση των θέσεων στις περιφερειακές υπηρεσίες.

Επίσης τον επόμενο μήνα το υπουργείο αναμένεται να προωθήσει προεδρικό διάταγμα σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού των μεταθέσεων, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα επεξεργαστούν άλλα δυο ΠΔ σχετικά με τα οδοιπορικά του προσωπικού και για το σύστημα κρίσεων και προαγωγών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση εντός των προσεχών ημερών όπου οι εκπρόσωποι της ΠΕΑΛΣ θα παρουσιάσουν ξανά τις υπόλοιπες θέσεις τους που είχαν διατυπώσει στο υπόμνημα που είχαν υποβάλει στον κ. Δρίτσα τις πρώτες ημέρες της προηγούμενης θητείας του στη συγκεκριμένη θέση.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis