Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες και τα έσοδα στα Μουσεία

μουσεία
 clock 17:53 | 14/09/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αύξηση 10,1% σημείωσε ο αριθμός των επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας τον περασμένο Μάιο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν 15,8%, σε σχέση µε τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Το πεντάµηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, παρατηρήθηκε αύξηση 12,4% στους επισκέπτες και αύξηση 19% στις εισπράξεις, σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στους αρχαιολογικούς χώρους εμφανίζεται τον Μάιο αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 9,3% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 6,5%. Το πρώτο πεντάµηνο, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 12,8% και αύξηση των εισπράξεων κατά 11,1%.

Η έρευνα της κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων παράγει αποτελέσματα από το έτος 1970, με συγκέντρωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (TAΠΑ) του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού των στοιχείων που αναφέρονται στον αριθμό των επισκεπτών και τις εισπράξεις από τα διατεθέντα εισιτήρια στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η  ΕΛΣΤΑΤ  προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν 150 Μουσεία και 120 αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis