Ελλάδα

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιους αφορά - Πότε εφαρμόζεται

στρατός-ΕΛΑΣ

Επίσημα παρατείνεται κατά τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία για τους νέους στρατιώτες που θα υπηρετήσουν στον Στρατό Ξηράς.

Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, επισφράγισε ότι η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς αυξάνεται από 9 μήνες σε 12. Η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμοστεί από την ΕΣΣΟ του Μαΐου.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στους υπόχρεους πλήρους θητείας που δεν θα υπηρετήσουν σε στρατόπεδα της ελληνικής μεθορίου ενώ η θητεία παραμένει 9μηνη μόνο για όσους υπηρετούν σε νησιά ή Εβρο.

Αναφορικά με όσους είναι υπόχρεοι μειωμένης στρατιωτικής θητείας, καλούνται πλέον να υπηρετήσουν εννέα μήνες, αντί για οκτώ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές δεν αφορούν στους στρατιώτες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, όπου η θητεία είναι ήδη 12μηνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης από υπ. Εργασίας : Θετικό το ισοζύγιο εν μέσω πανδημίας

Αρναουτάκης: Στα εγκαίνια των «Ξενώνων Φρουράς Ηρακλείου»

Λευκορωσία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης (βίντεο)

Ελλάδα

Αποζημιώσεις ύψους 14,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

ελγα

Αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 14.798.619,26 ευρώ στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Οργανισμός με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε  εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομακτική διασπορά κορωνοϊού στο Ηράκλειο - Αύξηση 265% του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση με 86 κρούσματα σε 24 ώρες

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown