Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Αρκούδα επιτέθηκε σε ηλικιωμένο στο Ζαγόρι – Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο
αρκούδα
 clock 09:44 | 24/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από τη Δόλιανη Ζαγορίου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από επίθεση αρκούδας, την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του.

Το άγριο ζώο είχε εισβάλλει αναζητώντας φρούτα όταν επιτέθηκε στον άτυχο άνδρα. 

Συγχωριανοί που άκουσαν τις κραυγές έσπευσαν προς βοήθεια και βρήκαν τον γείτονά τους αιμόφυρτο. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν αυξημένη παρουσία αρκούδων στα ορεινά χωριά. Παρόλο που οι επιδρομές σε καλλιέργειες είναι συνηθισμένες, το συγκεκριμένο περιστατικό χαρακτηρίζεται πρωτοφανές για το Ζαγόρι.

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καθώς οι αρκούδες συχνά πλησιάζουν τους οικισμούς, αναζητώντας τροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες

Ηράκλειο: "Φρένο" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στην αποκομιδή από ιδιώτη

Κρήτη: Στο εδώλιο ξανά η χήρα για τη δολοφονία του καρδιολόγου

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis