Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κατέφυγε στη βία για να αποφύγει τον έλεγχο

μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Απίστευτο περιστατικό, το οποίο όμως ευτυχώς δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη της Άμφισσας με έναν 45χρονο, ο οποίος για να αποφύγει τον έλεγχο που του έκανε η αστυνομία για τον περιορισμό κυκλοφορίας έφτασε στο σημείο να κλωτσάει τους αστυνομικούς, να τους βρίζει και να τους απειλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα περιπολικό του τμήματος Άμφισσας είχε στήσει μπλόκο και έκανε ελέγχους -όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα- για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.

Όταν σταμάτησαν τον 45χρονο και του ζήτησαν το σχετικό έγγραφο και την ταυτότητά του, εκείνος βγήκε σαν μαινόμενος ταύρος από το αυτοκίνητό του, άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς -σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους τους απείλησε- ενώ δεν δίστασε να αρχίσει να τους κλωτσάει και να τους χτυπάει με χέρια και με πόδια, όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί θα του βεβαίωναν πρόστιμο. 

Ο 45χρονος τελικά συνελήφθη για απείθεια και αντίσταση κατά των Αρχών και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του επεβλήθη και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ. 

Όπως πάντως λένε οι αστυνομικοί, ευτυχώς τέτοιες συμπεριφορές είναι μεμονωμένες. 

Πηγή: cnn.gr

Ελλάδα

Χαρδαλιάς για το τριήμερο: Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες, προστατεύουμε την πατρίδα μας

Χαρδαλιάς

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την καραντίνα και το «lovkdown» που επιβλήθηκε στη χώρα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Επιχειρώντας ίσως να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις και διαβλέποντας τον κίνδυνο υπερβολικής «χαλάρωσης», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οδυνηρή «έξαρση» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφτούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας. Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός» έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Το να βγούμε νικητές από τη μάχη με έναν ιό που είναι σε ύφεση αλλά παραμένει αόρατος αφορά όλους μας και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά! Μόνο έτσι θα περιφρουρήσουμε την μεχρι τώρα προσπάθειά μας και θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τους συμπολίτες μας, τις γειτονιές μας, τα χωριά μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας την Πατρίδα...».