Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων χωρίς απουσίες και προαγωγικές εξετάσεις

μαθητές-σχολειο.jpg

Την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης σε τρία στάδια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τα οποία σήμερα στις 6 το απόγευμα θα εξειδικεύσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει:

  • Στις 11 Μαΐου ξεκινά μαθήματα η Γ' Λυκείου
  • Στις 18 Μαΐου η Β' και η Α' Λυκείου και τα Γυμνάσια
  • Επανεκτιμάται η κατάσταση για το αν θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου τα Δημοτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει η αίσθηση ότι παρά το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής επιστροφής στα θρανία, οι μαθητές –ειδικά της Γ΄ Λυκείου που αναμένουν τις Πανελλαδικές– θα επιλέξουν να μείνουν στο σπίτι να διαβάσουν και να πάνε μόνο φροντιστήριο, από το να επανέλθουν στο σχολείο και μάλιστα υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο προσανατολίζεται να δώσει οδηγία στα σχολεία που να προβλέπει είτε επιείκεια είτε ακόμη και καταμέτρηση αλλά μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών, τους οποίους οι γονείς θα αποφασίσουν να μη στείλουν στο σχολείο λόγω ανησυχίας για τον κορονοϊό.

Επίσης, είναι πιθανό να μην γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίων και Λυκείων και οι τελικοί βαθμοί των μαθητών να υπολογιστούν από τα προφορικά με βάση και τα ωριαία επαναληπτικά διαγωνίσματα που θα βάλουν οι καθηγητές.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει στα σχολεία να διαμορφωθούν συνθήκες προστασίας της υγείας των μαθητών με την χρήση αντισηπτικών ενώ οι μαθητές ανά τάξη δεν θα ξεπερνούν τους 15. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου και για την διεξαγωγή τους θα χρησιμοποιηθεί υπερδιπλάσιος αρθμός αιθουσών με στόχο ο αριθμός των υποψηφίων που βρίσκονται στις αίθουσες να μην υπερβαίνει τους 10 ανά αίθουσα. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν και τα σχολικά συγκροτήματα των γυμνασίων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία θα διαμορφωθούν συνθήκες προστασίας της υγείας των μαθητών με την χρήση αντισηπτικών. Στο τραπέζι είναι η εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου ή ακόμη και λειτουργίας απογευματινών τμημάτων.

 

thetoc

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα με έξι τραυματίες στην Εθνική Οδό Λάρισας- Τρικάλων

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα με έξι τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Στο τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα, ενώ έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Αντιεμβολιαστές: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές

Ηράκλειο: Λουκέτο για 1 μήνα σε beach bar στον Καρτερό και πρόστιμο