Ελλάδα

Ανάκληση ζυμαρικών από τον ΕΦΕΤ

ζυμαρικα

Στην ανάκληση ζυμαρικών από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος : Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: ‪14/09/2022‬, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας. 

Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν. 

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα δεκάδες υγειονομικοί μετά από κρούσματα στο Νοσοκομείο

κορωνοϊός νοσοκομείο

Ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα δεκάδες υγειονομικοί να μπουν σε καραντίνα.

Μάλιστα, ολόκληρη η δεύτερη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στη Μονάδα νοσηλεύονταν συνολικά οκτώ ασθενείς, που χρειάστηκε να μετακινηθούν στις υπόλοιπες τρεις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Σε καραντίνα, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, τέθηκαν 27 άτομα: έξι γιατροί, 15 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και έξι καθαρίστριες.

Όλο το προσωπικό υπεβλήθη σε rapid test για τον κορωνοϊό, με τα αποτελέσματα, ευτυχώς, να είναι αρνητικά.  Ο έλεγχος του προσωπικού θα επαναληφθεί.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός - Δερμιτζάκης: Με τόσα κρούσματα δεν γίνεται να μιλάμε για άνοιγμα στις γιορτές

Κορωνοϊός: "Συναγερμός" στην Πολεμική Αεροπορία της Τρίπολης

ΗΠΑ: Ξεδιαλύνεται το μυστήριο - Ποιος εξαφάνισε τον μονόλιθο της Γιούτα