Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Σχέδιο για την επιχειρηματικότητα παρουσίασε ο Μητσοτάκης

κυριάκος μητσοτάκης

Τον σχεδιασμό της ΝΔ και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της υγιούς επιχειρηματικότητας, και σημείωσε πως στόχος της ΝΔ είναι η στήριξη της παραγωγής πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις. 

Επισήμανε την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, αποκατάστασης συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, μείωσης του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη απλοποίηση αδειοδοτικών εργασιών, διευκόλυνσης του επιχειρείν μέσα από την πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων για τις χρήσεις γης.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αναγνώρισε ως πολύ σημαντικούς τους κάθετους άξονες, επεσήμανε όμως πως για τον ίδιο, μετά και την πρωινή του επίσκεψη στο τελωνείο των Κήπων, «απόλυτη πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης υποδομής» στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό. 

«Το τελωνείο δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αφορά την Ελλάδα, αφορά την ίδια την Ευρώπη. Να υπάρξει μια διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών επισκεπτών που μπορούν να έρθουν οδικώς, μέσα από μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύτηκα ήδη και στον περιφερειάρχη ότι είναι κάτι το οποίο θα μελετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς πιστεύουμε άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα όταν έρθουμε στην κυβέρνηση» είπε.

Ελλάδα

Στο Άγιο Όρος το τελευταίο αντίο στον μητροπολίτη Κινσάσας

Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος

Στο ιερό κελί των Αρχαγγέλων στη Μικραγιάννα του Αγίου Όρους θα ψαλλεί αύριο το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου.

Ο μακαριστός ανακαίνισε εκ βάθρων το ιστορικό κελί των Αρχαγγέλων όπου εκεί μονάζει ο κατά σάρκα αδελφός του Ιερομόναχος Νεκτάριος.

Ήταν η αγαπημένη αετοφωλιά του ιεραπόστολου Επισκόπου, ο σταθμός του πνευματικού του ανεφοδιασμού και τώρα η τελευταία και αιώνια κατοικία του.

Επίσης κατόπιν οδηγίας του μητροπολίτη Κανάνγκας κ. Θεοδοσίου, τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας, την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου στο Άγιον Όρος, θα ψαλλεί ταυτοχρόνως η εξόδιος ακολουθία στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας, στην Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης», καθώς και στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Κανάνγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κρητικός ηθοποιός αποκαλύπτει: «Πήγα στο Άγιον Όρος για να μη βλέπω άλλες γυναίκες!»

Αόρατοι μοναχοί του Αγίου Όρους: Θρύλος ή πραγματικότητα;