Ελλάδα

Αγώνας για να πειστούν ιεράρχες και κληρικοί υπέρ του εμβολίου

μητσοτάκης ιερώνυμος

Τo πρόβλημα με τη στάση της Εκκλησίας, και για την ακρίβεια μέρους κυρίως του κατώτερου κλήρου, απέναντι στην πανδημία ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από το Πάσχα του 2020.

Κι αν η αποκήρυξη της μάσκας ή άλλων μέτρων είχε ελεγχόμενο αντίκτυπο στην εξάπλωση της πανδημίας (με κάποιες δυσάρεστες εξαιρέσεις, όπως με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ή σε επιμέρους περιοχές και εκδηλώσεις), με το εμβόλιο η «ιερή άρνηση» τείνει να επιδράσει πολύ σοβαρά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Εκτιμάται δε ότι τα απροσδόκητα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένους νομούς συνδέονται ευθέως με τον ρόλο των τοπικών εκκλησιών, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας με ξεχωριστή σημασία για τον τουρισμό, όπως η Κρήτη, η κατάσταση είναι εξόχως ανησυχητική πρωτίστως λόγω της αναχρονιστικής δράσης ιερέων.

Τόσο ανησυχητική που αύριο σπεύδουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο επικεφαλής της επιτροπής των επιστημόνων  Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρεμβαίνει πλέον έτσι ανοιχτά στη διαχείριση της πανδημίας μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Λιονής - Τζανάκης θα απαντήσουν σε ερωτήσεις πολιτών για τον εμβολιασμό

Γάμοι - βαφτίσεις: Μόνο εμβολιασμένοι ή με αρνητικό τεστ οι καλεσμένοι

Ηράκλειο: Το Πολιτιστικό Κέντρο και οι καταγγελίες για... ποντίκια και γάτες στους χώρους του

Ελλάδα

Κάθε μέρα και καλύτερα ο 6χρονος Φώτης - Πλέον μιλά κανονικά

κακοποίηση-αγοράκι

Βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας του εξάχρονου Φώτη, χαροποιώντας τα μέλη της οικογένειάς του που αγωνιά από την περασμένη εβδομάδα όταν το αγοράκι τραυματίστηκε στην διάρκεια των αγώνων καρτ στο pick της Πάτρας.

Ο 6χρονος -ο οποίος αποσωληνώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη κι ενώ βρισκόταν σε καταστολή για τέσσερις ημέρες- πλέον μιλά κανονικά και κάθε μέρα που περνά ανακτά όλο και περισσότερες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, είναι θέμα ημερών να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ θα συνεχίσει την αποθεραπεία για να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική ζωή του.

Για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ψυχολόγου στο δωμάτιο του εξάχρονου στη ΜΕΘ έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί στη μετατραυματική του συμπεριφορά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - σεισμός: Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηράκλειο - σεισμός: Πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές, με κρύο και μετασεισμούς (φωτο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Μόνο τα ΕΛΤΑ Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσουν

ESPA BANNER