Ελλάδα

ΑΔΜΗΕ: Νέα στρατηγική για την τετραετία 2021 – 2024

ΑΔΜΗΕ

Έχοντας εδραιώσει την ηγεσία του στο χώρο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ως ο αδιαμφισβήτητος φορέας υλοποίησης των νησιωτικών διασυνδέσεων, ο ΑΔΜΗΕ χαράσσει νέα Στρατηγική για την περίοδο 2021-2024.

Το όραμα του Διαχειριστή για την επόμενη τετραετία είναι να εξελιχθεί σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας. Η νέα μεσοπρόθεσμη Στρατηγική έχει ως στόχο την επιταχυνόμενη ανάπτυξη της Εταιρείας σε τρεις πυλώνες:

1. Ασφάλεια & αξιοπιστία σε δύσκολο περιβάλλον

2. Αξιοποίηση υποδομών για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

3. Ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων ενεργειακής μετάβασης

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο πυλώνα, ο ΑΔΜΗΕ προτάσσει τη φυσική και ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς με ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού. Το Πρόγραμμα Ανανέωσης Παγίων πρόκειται να επισπευστεί λαμβάνοντας υπόψιν κρίσιμους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του, όπως η παλαιότητα των στοιχείων του Συστήματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πυκνώνουν ως αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, η απειλή της κυβερνοασφάλειας, η αυξανόμενη διείσδυση των ΑΠΕ και το νέο περιβάλλον της ενεργειακής αγοράς.

Ως προς τον δεύτερο πυλώνα, ο Διαχειριστής δρομολογεί την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Πέραν των βασικών περιουσιακών στοιχείων του, όπως οι Γραμμές Μεταφοράς, οι Υποσταθμοί και τα ΚΥΤ, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γαιών, κτηριακές υποδομές, εταιρικό στόλο, οπτικές ίνες ενώ επιπλέον εξετάζει την ανάπτυξη data centers στις εγκαταστάσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνεται πέραν της βασικής του δραστηριότητας που είναι η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, προχωρώντας σε ανάπτυξη των εγχώριων υποδομών με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την κοινωνία και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ήδη πραγματοποιείται καταγραφή της ακίνητης περιουσίας καθώς και η εκπόνηση μελετών για την εκμετάλλευση του εταιρικού στόλου μέσω υπηρεσιών logistics.

Κλείνοντας το τρίπτυχο της νέας Στρατηγικής, ο ΑΔΜΗΕ προτίθεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις νέες δραστηριότητες και τους νέους κλάδους της ενεργειακής μετάβασης, με την ανάληψη της ευθύνης για το υποβρύχιο δίκτυο διασυνδέσεων των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, την προσθήκη έργων αποθήκευσης στις νησιωτικές διασυνδέσεις και τη συμμετοχή του σε διεθνείς κοινοπραξίες για έργα Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης. 

Η νέα Στρατηγική αποτελεί έναν ανανεωμένο οδικό χάρτη για το μέλλον, με τον Διαχειριστή να παραμένει ταυτόχρονα προσηλωμένος στο χρονοδιάγραμμα του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης το οποίο τηρεί απαρέγκλιτα και, όποτε απαιτείται, επισπεύδει.

 

Ελλάδα

Πέθανε ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης

άγγελος πετρουλάκης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών άφησε ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης.

Γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα, όπου και έζησε. Η σχέση του με τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1967 με σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας. Στη συνέχεια, μέχρι που έφυγε από τη θεσσαλική πόλη το 1971, έγινε βασικός συνεργάτης τής εφημερίδας «Θεσσαλικό Βήμα».

Το 1982 επέστρεψε στη Λάρισα και μέχρι το 1986 κράτησε με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της πρώτης σελίδας στην τοπική εφημερίδα τής πόλης «Ελευθερία». Το φθινόπωρο του 1986 ανέλαβε την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές».

Με την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Larissanet, τον Οκτώβριο του 2013 έγινε συνεργάτης της, αναβιώνοντας τη στήλη τού χρονογραφήματος με τον τίτλο «Μονολογώντας», ενώ παράλληλα συνεργάστηκε και με άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά τού λογοτεχνικού και κοινωνικού χώρου.

Η σχέση του με τη λογοτεχνία ξεκίνησε επίσης το 1967, δημοσιεύοντας ποιήματα στο λογοτεχνικό περιοδικό τής Λάρισας «Προσανατολισμοί».

Το φθινόπωρο του 1971, στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 150 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, κέρδισε Α’ Πανελλήνιο Βραβείο τής Ακαδημίας Αθηνών, στην ποίηση.

Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τόμοι με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά τής Ελληνικής Χωροφυλακής τής 25ετίας 1955-1980 με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr, είχε εκδώσει συνολικά 16 βιβλία, ενώ πριν έντεκα χρόνια δημιούργησε, επίσης στη Λάρισα, ως οικογενειακή επιχείρηση, ένα κατάστημα εστίασης.

Ταξιδιωτικά άρθρα και φωτογραφίες του έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ΕΟΤ σε καμπάνιες στο εξωτερικό και πλήθος από αυτά βρίσκονται σκόρπια σε πολλά περιοδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακός γάμος εποχής... 1821! (βίντεο)

Τσιόδρας: Εμβόλιο μια φορά τον χρόνο και… έξυπνα μέτρα

Άγιος Βάρβαρος: Η μεταστροφή του Σαρακηνού πειρατή σε ερημίτη