Ελλάδα

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ εναντίον Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου

pasok.jpg

Για νεοναζί οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο τους κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή την Παρασκευή στην Αθήνα, ο οποίος αποδίδεται από τις αρχές σε μέλη της Χρυσής Αυγής.
«Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η βία τους "επιχορηγείται" από τον προϋπολογισμό της Βουλής. Απαιτούνται θεσμικά μέτρα. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Φτάνει πια», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός συλληφθείς για την επίθεση φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος για τις ανάγκες της ομάδας της οργάνωσης στη Βουλή.

Ελλάδα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό